Antena 3 CNN Externe Donald Trump revine cu gânduri serioase pentru candidatura la preşedinţia SUA şi consideră China şi OPEC duşmani

Donald Trump revine cu gânduri serioase pentru candidatura la preşedinţia SUA şi consideră China şi OPEC duşmani

Donald Trump revine cu gânduri serioase pentru candidatura la preşedinţia SUA şi consideră China şi OPEC duşmani
10 Feb 2011   •   14:45

Trump a declarat că se gândeşte serios să candideze la preşedinţie, dar că nu va lua o decizie finală până la vară. În cadrul emisiunii  CNN "Piers Morgan Tonight", Trump a declarat miercuri seară că Statele Unite au o prestaţie slabă şi au pierdut respectul lumii. "Mă gandesc serios...nu voi lua o decizie până în iunie...dar voi lua o decizie care poate surprinde oamenii" a declarat el.
"Iubesc ţara asta. Urăsc ce i s-a-ntâmplat " a adăugat Trump." Suntem de râsul lumii. Nu suntem respectaţi."

Magnatul multimiliardar a spus că dacă va fi ales, vrea să reevalueze politica externă americană, şi în special relaţia cu China, pe care Trump o consideră " duşmanul". "Primul pas pe care l-aş face este anunţul că vom taxa toate produsele chinezeşti cu 25%. Aşa îi voi determina să vină la negocieri imediat şi să oprească manipularea pe piaţa valutară pe care o fac."a declarat el la CNN. "Eu îi văd ca pe duşmanul principal" a spus Trump."Ei vor să pună stăpânire economică pe această ţară. Ei nu sunt competitori adevăraţi, trişează, iar noi avem oameni care nu ştiu ce să facă, pentru că în funcţii nu avem oamenii potriviţi."

Trump a spus vorbe grele şi la adresa OPEC, Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol. "Mai rău decât China este OPEC," a spus el. "Ei n-ar fi unde sunt dacă n-am fi fost noi.12 oameni stau la masă şi stabilesc preţul petrolului. Chiar în acest moment ei stabilesc preţul pentru maşina voastră, 3.50 dolari, un galon. Ghiciţi la cât va ajunge în curând? 5, 6 si 7 dolari foarte curând. Desigur, nu e nimeni aici care să-i caute şi să le spună:'Prieteni, mai bine n-aţi face asta."

Averea lui Trump este estimată la 2 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Mare parte a succesului său se datorează afacerilor pe piaţa imobiliară din oraşul New York, şi rolului principal din seria TV "The Apprentice" (Ucenicul), numai aici câstigul său fiind de 3 million de dolari pe episod.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close