Antena 3 CNN Externe Donald Trump s-a predat! A fost fotografiat și a primit număr de înregistrare pentru deținuți

Donald Trump s-a predat! A fost fotografiat și a primit număr de înregistrare pentru deținuți

Fostul președinte american, Donald Trump, s-a predat noaptea trecută autorităților din Georgia după ce a fost acuzat că ar fi plănuit să anuleze în mod ilegal rezultatele alegerilor din 2020.

de Laura Dinu    |    25 Aug 2023   •   07:37

Fostului șef de stat i s-a făcut poză de identificare, asemenea tuturor celor care sunt urmăriți penal și i s-au luat amprentele.

Ulterior, Donald Trump a fost eliberat pe cauțiune.

Trump este primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare.

”Ceea ce fac ei este o interferență electorală, încearcă să intervină în alegeri. Nu a mai existat niciodată așa ceva în țara noastră. Nu am greșit cu nimic. Și aveam tot dreptul de a contesta o alegere pe care o considerăm necinstită, foarte necinstită”, spune Trump.

Fostul lider republican s-a predat la tribunalul din Fulton, în cazul de subminare a alegerilor din anul 2020, din Georgia. I s-a dat inclusiv un număr de înregistrare pentru deținuți.

După o audiere de mai puțin de jumătate de oră, Trump a fost eliberat. Acesta și-a cumpărat libertatea cu 200.000 de dolari și a ieșit pe cauțiune.

”Cred cu adevărat că aceasta este o zi foarte tristă pentru America. Nu ar trebui să se întâmple niciodată”, spune fostul președinte. 

Este a patra oară în acest an când Donald Trump se confruntă cu acuzații penale. Fostul șef de stat susține în continuare că este nevinovat și a spus despre dosarul penal deschis împotriva sa că este ”o parodie de Justiție”.

”Am crezut că alegerile au fost fraudate, că au fost furate. Și ar trebui să am tot dreptul să fac asta. După cum știți, sunt mulți oameni care au fost urmăriți de-a lungul anilor făcând același lucru, fie că este vorba de Hillary Clinton sau Stacy Abrams sau mulți alții. Atunci când ai această mare libertate de a contesta, trebuie să fii capabil să o faci. Altfel, poți avea alegeri foarte necinstite. Ceea ce a avut loc aici este o parodie de justiție. Nu am greșit cu nimic și toată lumea știe asta”, explică fostul președinte. 

Deși nu a mai postat nimic pe Twitter încă din 2021, Trump a publicat seara trecută poza de identificare care i-a fost făcută în penitenciar. Ulterior, fostul președinte s-a întors în New Jersey.

Biroul șerifului din comitatul Fulton a confirmat faptul că seara trecută a fost anunțată o amenințare cu bombă la tribunalul din zonă.

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close