Antena 3 CNN Externe Donald Trump s-a răzgândit: candidează ca independent la preşedinţia Statelor Unite

Donald Trump s-a răzgândit: candidează ca independent la preşedinţia Statelor Unite

Donald Trump s-a răzgândit: candidează ca independent la preşedinţia Statelor Unite
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
24 Dec 2011   •   11:24

Deşi în urmă cu 6 luni îşi anunţase decizia de a renunţa la cursa pentru preşedinţie, magnatul imobiliar american Donald Trump a demisionat din partidul republican pentru a deveni independent. Această mişcare îi va permite sã se lanseze în cursa pentru preşedinţie de anul viitor fãrã a trece prin procesul alegerilor republicane, informeazã AFP.
   
Anunţul a fost făcut de avocatul lui Trump, Michael Cohen, în cursul zilei de joi, prin intermediul site-ului The Hill. Aceasta îi va permite "sã îşi pãstreze dreptul de a se prezenta ca independent", a declarat Cohen.
   
Conform televiziunii ABC News, Donald Trump s-ar putea prezenta sub culorile American Elect, un site de Internet destinat selecţionãrii unui candidat independent aflat în afara pãrţilor stabilite.
   
Donald Trump, care este printre cei mai aprigi opozanţi ai politicii preşedintelui Barack Obama, a lansat o campanie împotriva acestuia, afirmând cã Obama nu este nãscut în Statele Unite, ceea ce îi revocã dreptul de a ocupa funcţia de preşedinte.

Trump, în vârstă de 65 de ani, are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Mare parte a succesului său se datorează afacerilor pe piaţa imobiliară din oraşul New York, şi rolului principal din seria TV "The Apprentice" (Ucenicul), numai aici câştigul său fiind de 3 millioane de dolari pe episod.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close