Donald Trump s-a răzgândit și renunță la unul dintre cele mai controversate proiecte anunțate

de G.S.    |    07 Ian 2017   •   17:02
Donald Trump s-a răzgândit și renunță la unul dintre cele mai controversate proiecte anunțate Foto: Facebook / Donald J. Trump

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a renunţat la proiectul de construcţie în Georgia, pe malul Mării Negre, a unui zgârie-nori care să-i poarte numele şi care fusese evaluat la 300 de milioane de dolari, transmite sâmbătă EFE.

Partenerul georgian al Organizaţiei Trump, Silk Road Group, a anunţat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că suspendă oficial proiectul comun privind ridicarea unui Trump Tower în oraşul Batumi, situat la 380 de kilometri vest de Tbilisi. "Silk Road Group mulţumeşte Organizaţiei Trump pentru interesul său faţă de acest proiect (...) care a fost lansat în virtutea acordului semnat în martie 2011", se menţionează în comunicatul de presă al companiei georgiene.

Silk Road Group aminteşte că "acest proiect fantastic" a fost prezentat cu prilejul vizitei lui Trump în statul din Caucaz, în 2012, pe când preşedintele ţării era Mihail Saakaşvili, principalul aliat al SUA în regiune şi inamic declarat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Cu toate acestea, rămân în continuare valabile planurile privind construcţia unei clădiri rezidenţiale de lux cu 47 de etaje, care va contribui la creşterea numărului de turişti care vizitează Georgia, care a înregistrat 6 milioane de turişti în 2016, un maxim istoric.

Cu prilejul vizitei în Georgia, Trump a numit Batumi "Monte Carlo din Caucaz". Conform proiectului iniţial, Trump Tower trebuia să adăpostească un hotel, un cazino şi alte facilităţi de divertisment care ar fi urmat să atragă mii de vizitatori în cel mai turistic oraş al ţării. Clădirea urma să fie inaugurată în 2014, însă înfrângerile suferite de partidul lui Saakaşvili şi de fostul şef al statului în alegerile legislative din 2012 şi în scrutinul prezidenţial din 2013 au dus la blocarea proiectului, potrivit presei locale.

Unii analişti au apreciat că renunţarea la proiectul imobiliar din Georgia reprezintă o încercare de a evita ca interesele de afaceri ale lui Trump să nu afecteze politica externă a SUA. Trump, care va fi învestit în funcţia de preşedinte al SUA la 20 ianuarie, a mai renunţat în ultimele săptămâni şi la alte proiecte imobiliare ambiţioase, în Brazilia şi Azerbaidjan, au scris mass media internaţionale.

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close