Antena 3 CNN Externe Donald Trump nu e de acord cu trimiterea de ajutor militar în Ucraina: ”Înainte ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”

Donald Trump nu e de acord cu trimiterea de ajutor militar în Ucraina: ”Înainte ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”

Donald Trump, fostul președinte al SUA, cere parlamentarilor să se ocupe cu prioritate de finanțarea pentru securitatea școlilor, în loc să trimită ajutor militar în Ucraina.

Donald Trump nu e de acord cu trimiterea de ajutor militar în Ucraina: ”Înainte ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    28 Mai 2022   •   16:36

Donald Trump a vorbit într-o conferință pro-arme despre modul în care SUA ”are 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina”, dar nu este în stare să asigure securitatea în școli.

”Înainte de a construi o națiune în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri în propria noastră națiune”, a spus Trump, stârnind aplauze puternice.

Congresul SUA a votat, la începutul lunii mai, cu o majoritate copleșitoare, trimiterea de ajutor militar în Ucraina de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, Statele Unite au trimis în total 54 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Fostul președinte al SUA nu este de acord, însă, cu înăsprirea controalelor asupra armelor de foc și spune că armele de foc ar trebui să fie permise pentru americanii decenți, pentru a se apăra de ”rele”.

Trup propune, pentru asigurarea securității școlilor, să fie introduse puncte unice de intrare fortificate, cu detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare unitate de învățământ.

În schimb, el a propus o „revizuire de sus în jos” a siguranței școlare, cu puncte unice de intrare fortificate, inclusiv detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. El i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde, fiecare dintre ele fiind marcată de un clopot.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Donald Trump

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Cu cât s-a vândut o vuvuzea azi, în Piaţa Victoriei
x close