Donald Trump se prăbușește: sondaj devastator, după doar șase luni de mandat

16 Iul 2017   •   22:34
Donald Trump se prăbușește: sondaj devastator, după doar șase luni de mandat

După aproape şase luni de mandat, popularitatea preşedintelui american Donald Trump a scăzut la 36%, faţă de 42% în aprilie, potrivit unui nou sondaj Washington Post-ABC News dat publicităţii duminică, informează dpa şi AFP. 

Potrivit sondajului, procentul celor care nu apreciază activitatea lui Trump ca preşedinte a crescut cu cinci puncte procentuale, la 58%. Dintre aceştia, 48% au declarat că "dezaprobă puternic" activitatea preşedintelui SUA. 

Totodată, sondajul relevă că aproape jumătate dintre americani (48%) văd conducerea ţării în lume mai slabă de la învestitura lui Trump, în ianuarie, comparativ cu 27% care au declarat că SUA par mai puternice. 

Jumătate dintre americani spun că cel de-al 45-lea preşedinte al SUA face o treabă mai proastă decât predecesorii săi, în timp ce doar 25% dintre americani au declarat că Trump se comportă mai bine decât foşti preşedinţi ai SUA. Cincizeci şi cinci la sută dintre americani consideră că Trump nu face progrese semnificative pentru a-şi atinge obiectivele anunţate în campania electorală de anul trecut. 

Sondajul a fost realizat pe un eşantion format din 1.001 adulţi în perioada 10-13 iulie.

Sursă: Agerpres
x close