Antena 3 CNN Externe Donald Trump, sfidat de primarii democrați din Statele Unite: "Nu vom sacrifica oameni doar pentru că așa vrea Trump"

Donald Trump, sfidat de primarii democrați din Statele Unite: "Nu vom sacrifica oameni doar pentru că așa vrea Trump"

Donald Trump, sfidat de primarii democrați din Statele Unite: "Nu vom sacrifica oameni doar pentru că așa vrea Trump"
Sursa foto: Foto: Facebook / Mayor Bill de Blasio
18 Noi 2016   •   10:22

Mai mulți primari americani au promis că vor bloca tentativele lui Donald Trump de a deporta imigranți ilegali din Statele Unite.

Liderii democrați din New York, Chicago, Seattle, San Francisco, Los Angeles, New Jersey și Philadelphia, care administrează împreună o populație de aproximativ 18,5 milioane de persoane, toți au promis că îi vor proteja pe rezidenții de la deportare.

Erci Garcetti, primar în Los Angeles, a promis că poliția din oraș nu va întări eforturile de a exclude imigranții ilegali, decât dacă există un ordin al unui judecător.

Bill de Blasio, primar în New York, a catalogat ideea lui Trump ca fiind “periculoasă”: “Nu vom sacrifica jumătate de milion de oameni care trăiesc printre noi, care sunt parte din comunitatea noastră. Nu vom dezbina familii”, a declarat oficialul, citat de Independent.

Rahm Emanuel, primar în Chicago, fost șef de personal al lui Barack Obama, a explicat că orașu său este și va rămâne un “oraș sanctuar”.

Ed Murray, primar în Seattle, a explicat că orașul său a fost mereu unul primitor și că nu are de gând să devină agresiv cu vecinii.

“Orașele sanctuar” sunt orașele care nu cooperează cu autoritatea vamală și de imigrare, pentru a anunța cazurile delicate.

Donald Trump a promis, în timpul campaniei prezidențiale, că va scoate 11 milioane de migranți fără acte din Statele Unite, în primii doi ani de mandat.

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump oras primari imigranti democrati
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close