Antena 3 CNN Externe Donald Tusk îşi recunoaşte greşeala şi îndeamnă PE să respingă acordul multilateral ACTA

Donald Tusk îşi recunoaşte greşeala şi îndeamnă PE să respingă acordul multilateral ACTA

Donald Tusk îşi recunoaşte greşeala şi îndeamnă PE să respingă acordul multilateral ACTA
Sursa foto: Foto: AP
17 Feb 2012   •   23:41

După scuzele aduse în cadrul unei dezbateri publice privind semnarea acordului ACTA, Premierul Poloniei, Donald Tusk, le-a cerut, vineri, liderilor Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic din PE, să respingă acordul multilateral ACTA, informează AFP.

"Le-am trimis astăzi o scrisoare tuturor liderilor partidelor reprezentate în cadrul PPE, cerându-le să respingă acordul ACTA în forma negociată de Comisia Europeană", a declarat Tusk.

"ACTA este o tentativă de respectare a drepturilor de autor, dar preţul, din punctul de vedere al libertăţii, este prea mare", adaugă premierul polonez, apreciind că acordul nu corespunde "realităţilor secolului XXI".

Guvernul polonez a semnat ACTA pe 26 ianuarie, la Tokyo, la fel ca alte 21 de state membre UE. Semnarea acordului a stârnit un val de proteste fără precedent. Zeci de mii de polonezi, susţinuţi de proteste similare în sute de oraşe din Europa, majoritatea tineri, au ieşit pe străzi pentru a denunţa acest text.

Pe fondul protestelor, Tusk a anunţat suspendarea ratificării acordului de către Parlamentul polonez. "Poziţia noastră în privinţa ACTA nu fusese analizată. Am greşit. Nu ne vom grăbi să ratificăm ACTA până când nu ne vom fi adresat tuturor problemelor ridicate de legislaţia naţională şi tensiunilor dintre deţinătorii de drepturi de autor şi utilizatorii Internetului”, a declarat premierul.

×
Subiecte în articol: ACTA donald tusk PPE Comisia Europeana
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close