Antena 3 CNN Externe Momentul în care candidatul AUR, Dorin Chirtoacă, primește o palmă care-i zboară ochelarii de la un lider socialist, în Republica Moldova

Momentul în care candidatul AUR, Dorin Chirtoacă, primește o palmă care-i zboară ochelarii de la un lider socialist, în Republica Moldova

Dorin Chirtoacă, fostul primar din Chișinău, în prezent candidat la alegerile parlamentare din Republica Moldova, a fost protagonistul unui episod violent, desfășurat în fața sediului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Momentul în care candidatul AUR, Dorin Chirtoacă, primește o palmă care-i zboară ochelarii de la un lider socialist, în Republica Moldova
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2021   •   10:29

AUR, formațiunea din partea căreia candidează Chirtoacă, a organizat miercuri un protest la sediul PSRM, relatează presa de la Chișinău.

La un moment dat, spiritele s-au încins, iar protestatarii și socialiștii au început să se îmbrâncească.

Chirtoacă a primit o palmă de la socialistul Alexandr Odințov.

În urma agresiunii, fostului primar i-au sărit ochelarii.

Într-un alt incident, petrecut duminică, Dorin Chirtoacă a vrut să-i interpeleze pe fostul președinte Igor Dodon, dar a fost bruscat de bodyguarzii acestuia.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova urmează să aibă loc la 11 iulie 2021, după ce președinta Maia Sandu a dizolvat legislativul la 28 aprilie 2021.

În competiția pentru cele 101 locuri din Parlamentul unicameral sunt înscrise 22 de formațiuni politice și un candidat independent în competiția principală care se prefigurează, potrivit sondajelor, este între Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), înființat de Maia Sandu înainte de a deveni președinte al Republicii, și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PSRM + PCRM).

Într-un sondaj din 5 iulie al ASDM (Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova),  PAS este cotat cu 37,4% iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, cu 37,1%.

AUR este creditat de sondaj cu 1,9%, sub pragul electoral de 5%.

 

×
Subiecte în articol: dorin chirtoacă Alexandr Odințov aur
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close