Antena 3 CNN Externe Două avioane încărcate cu ARME au ajuns în cel mai sângeros loc din lume. "Războiul nu se va opri"

Două avioane încărcate cu ARME au ajuns în cel mai sângeros loc din lume. "Războiul nu se va opri"

Două avioane încărcate cu ARME au ajuns în cel mai sângeros loc din lume. "Războiul nu se va opri"
de O.P.    |    27 Feb 2013   •   10:56

Arabia Saudită a cumpărat arme din Croaţia pentru a-i echipa pe rebelii sirieni, scrie New York Times, relatează AFP. Citând oficiali occidentali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului, cotidianul scrie că Arabia Saudită a cumpărat "o mare cantitate de armament terestru" ce făcea parte dintr-un "stoc secret" datând de la conflictele din Balcani, în anii '90.
  
Armamentul a fost furnizat rebelilor sirieni via Iordania, în decembrie. Începând de atunci, arme de provenienţă iugoslavă au putut să fie observate în înregistrări video postate de către rebeli pe YouTube, precizează cotidianul.
  
De atunci, oficiali occidentali afirmă că "multiple avioane încărcate cu arme" au părăsit Croaţia având la bord atât "mii de puşti şi sute de mitraliere", cât şi o cantitate "necunoscută de muniţii".
  
Un purtător de cuvânt al Ministerului croat de Externe a declarat pentru cotidian că nicio armă nu a fost vândută nici Arabiei Saudite şi nici rebelilor sirieni.
  
Atât Iordania, cât şi Arabia Saudită au refuzat să răspundă la întrebări adresate de publicaţie.
  
Statele Unite acordă de doi ani un ajutor umanitar refugiaţilor sirieni din ţările vecine şi o asistenţă "neletală" rebelilor, constând, între altele, în echipamente de comunicare şi formare.
  
Rebelii luptă împotriva regimului lui Bashar al-Assad din martie 2011, iar în prezent deţin controlul asupra unui număr important de teritorii, în special în nordul ţării. Potrivit ONU, conflictul s-a soldat cu aproximativ 70.000 de morţi.

×
Subiecte în articol: razboi siria rebeli sirieni armament
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close