Antena 3 CNN Externe Două avioane militare aparţinând SUA şi Rusiei, la un pas de coliziune. Aeronava rusă a urmărit aparatul american

Două avioane militare aparţinând SUA şi Rusiei, la un pas de coliziune. Aeronava rusă a urmărit aparatul american

Două avioane militare aparţinând SUA şi Rusiei, la un pas de coliziune. Aeronava rusă a urmărit aparatul american
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
04 Iun 2014   •   16:57

Un avion de vânătoare rus de tip SU-27 a trecut extrem de aproape de o aeronavă de recunoaştere americană, deasupra Oceanului Pacific. Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii aprilie, dar a fost anunţat miercuri, relatează Washington Times.

Aeronava de recunoaştere de tip RC-135, ce aprţine Forţelor Aeriene americane, zbura, pe 23 aprilie, deasupra Oceanului Pacific, la 100 de kilometri de coastele Rusiei şi la nord de Japonia.

Potrivit surselor americane, avionul de vânătoare rus de tip Su-27 a urmărit aparatul american şi la un moment dat l-a şicanat, în încercarea de a enerva echipajul.

Incidentul a fost înregistrat de echipajul aeronavei americane.

Avionul RC-135U se afla într-o misiune de rutină, în spaţiul aerian internaţional, în momentul în care a fost interceptat, a precizat colonelul Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Avionul SU-27 s-a apropiat de aparatul RC-135U şi a trecut prin faţa aeronavei americane, la doar circa 30 de metri", a explicat Warren. "Am transmis preocupările noastre armatei ruse", a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

 

×
Subiecte în articol: avion de lupta avion rusesc
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close