Antena 3 CNN Externe Trei cutremure, cel mai mare de aproape șase grade, s-au produs sâmbătă

Trei cutremure, cel mai mare de aproape șase grade, s-au produs sâmbătă

Trei cutremure, cel mai mare de aproape șase grade, s-au produs sâmbătă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    08 Apr 2017   •   15:13

UPDATE 15.13 - Trei seisme s-au produs sâmbătă, în Filipine, provocând pagube materiale şi panică în rândul turiştilor care au plecat în fugă de la un centru de scufundări din apropiere de Manila, relatează AFP citând martori de la faţa locului. 

Nicio victimă nu a fost semnalată până în acest moment. Primul seism cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs la ora locală 15:08 (07:08 GMT) şi a fost urmat de alte două replici, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

----------------------------

Știrea inițială 12.31

Două cutremure cu magnitudinea de 5,9 şi 5,7 grade s-au produs sâmbătă în insula Luzon, din Filipine, fără să fi fost raportate deocamdată victime, relatează EFE. 

Primul seism a avut loc la 17 kilometri vest de localitatea Batangas, în sudul insulei Luzon şi la o adâncime de 40 de kilometri, potrivit Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) care măsoară activitatea seismică din întreaga lume. 

Un minut mai târziu, un nou cutremur de 5,7 grade la distanţă de 13 kilometri vest de Batangas şi cu epicentrul la 42 de kilometri s-a produs în aceeaşi zonă. 

Mişcările telurice s-au resimţit şi în capitala Manila, situată la o sută de kilometri de epicentru şi unde au fost evacuate birourile situate în clădirile înalte din motive de siguranţă. 

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade, care a avut loc în insula Mindanao la 11 februarie, s-a soldat cu 8 morţi şi 200 de răniţi. 

Filipine se afla pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, una din zonele plantei care înregistrează cea mai intensă activitate seismică.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur filipine seism cutremure
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close