Antena 3 CNN Externe Două cutremure în largul coastelor Filipenelor şi Taiwan-ului cu magnitudinea de 6,4, respectiv 5,5

Două cutremure în largul coastelor Filipenelor şi Taiwan-ului cu magnitudinea de 6,4, respectiv 5,5

Două cutremure în largul coastelor Filipenelor şi Taiwan-ului cu magnitudinea de 6,4, respectiv 5,5
Sursa foto: Foto: antarasumut.com
20 Mar 2011   •   12:03
Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs duminică în largul arhipelagului Filipine, au declarat seismologii, precizând că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, relatează AFP.  

Tot duminică, în largul coastei de sud-est a Taiwanului s-a produs un seism cu magnitudinea de 5,5. Nici în acest caz nu au fost semnalate victime şi nici pagube, imediat după cutremur.

Institutul de vulcanologie şi seismologie din Filipine a precizat că nu a fost emisă nicio alertă de tsunami pentru moment, dar că supraveghează în continuare situaţia.

Cutremurul din largul coastelor filipineze s-a produs la ora 16.26 (10.26 ora României), la 117 kilometri nord-est de oraşul Laoag, pe insula Luzon, în nordul arhipelagului, la o adâncime de 50 kilometri, potrivit institutului. 

Institutul american de geofizică USGS a declarat că seismul a avut magnitudinea 6 şi s-a produs la o adâncime de 36 de kilometri.

Filipine, arhipelag format din peste 7.000 de insule, este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând activitate seismică şi vulcanică intensă.

Cutremurul din largul coastelor taiwaneze s-a produs la ora locală 16.00 (10, 00, ora României), la aproximativ 45 de kilometri sud-est de oraşul Taitung (sud-est), iar epicentrul acestuia a fost localizat la o adâncime de 17 kilometri, a anunţat Institutul american de geofizică, USGS.

Biroul Central Taiwanez de Seismologie a anunţat o magnitudine de 5,9. Cutremurul a fost resimţit inclusiv la Taipei, unde a zguduit imobilele. Agenţia Naţională de Salvare nu a anunţat nici victime şi nici pagube.

Taiwanul, situat la joncţiunea a două plăci tehtonice, este afectat în mod frecvent de cutremure. În septembrie 1999, 2.400 de persoane au fost ucise într-un cutremur cu magnitudinea de 7,6.
Deocamdată, nu a fost emisă nici o alertă de tsunami.

×
Subiecte în articol: cutremur seism magnitudine filipine Taiwan
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close