Antena 3 CNN Externe Două cutremure puternice s-au produs luni dimineață

Două cutremure puternice s-au produs luni dimineață

Două cutremure puternice s-au produs luni dimineață
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    11 Iul 2016   •   09:33

Două cutremure puternice au zguduit duminică Ecuadorul în aceeaşi regiune în care un seism din luna aprilie a dus la decesul unui număr de 700 de persoane, a anunţat Institutul de geofizică din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP). 

Potrivit autorităţilor ecuadoriene, în cazul seismului de duminică nu a fost nevoie de o avertizare de tsunami şi nu au existat informaţii imediate cu privire la victime sau pagube. 

Mai precis, un prim cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc duminică la ora locală 21:04 (01:04 GMT, luni), în provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, la graniţa cu Columbia, a declarat institutul citat, pe contul său de Twitter. 

Un alt seism, mai lung, cu o magnitudine de 5,9 grade, a avut loc patru minute mai târziu, potrivit institutului. 

US Geological Survey (USGS) a evaluat primul cutremur la 6,4 grade magnitudine. Epicentrul acestuia a fost la 41 de kilometri sud de localitatea Propicia şi la 154 de kilometri nord-vest de Quito, capitala Ecuadorului. 

Propicia este aproape de Esmeraldas, localitate care a fost devastată de cutremurul din 16 aprilie cu magnitudinea de 7,8 grade soldat cu 700 de morţi şi 29.000 de persoane rămase fără adăpost.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur cutremure seism ecuador
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close