Antena 3 CNN Externe Două explozii din apropierea insulei bombardate de nord-coreeni, verificate de armata sud-coreeană

Două explozii din apropierea insulei bombardate de nord-coreeni, verificate de armata sud-coreeană

Două explozii din apropierea insulei bombardate de nord-coreeni, verificate de armata sud-coreeană
26 Noi 2010   •   14:19

Două explozii, care ar corespunde unor focuri de artilerie, au putut fi auzite vineri în apropierea insulei bombardate, marţi, de Coreea de Nord, provocând panică printre puţinii locuitori care se mai aflau acolo şi care au fugit spre adăposturi, relatează AFP.

Armata sud-coreeană a anunţat că verifică cele două explozii auzite în largul insulei Yeonpyeong, din nord-vestul Coreei de Sud.

"Avem informaţii cu privire la zgomote de tiruri de artilerie în teritoriul Coreei de Nord, în largul insulei, şi efectuăm verificări", a declarat un oficial militar, citat de agenţia Yonhap.

Se pare că Phenianul ar fi efectuat un exerciţiu cu tiruri de artilerie în Marea Galbenă, în apropierea insulei Yeonpyeong, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul. Deflagraţiile au putut fi auzite de mai multe ori, între orele 12.00 şi 15.00 (5.00-8.00, ora României), a spus purtătorul de cuvânt.

"Presupunem că Coreea de Nord a efectuat un exerciţiu cu tiruri de artilerie", a mai spus el.

Un purtător de cuvânt militar sud-coreean a declarat vineri, după ce s-au auzit exploziile , că niciun proiectil nu a căzut pe teritoriul sud-coreean.

Coreea de Nord a bombardat, marţi, o zonă cu locuinţe civile din Coreea de Sud. Aceasta este prima acţiune de acest fel după Războiul din Coreea (1950-1953). Patru persoane, între care doi civili, au murit şi aproximativ 20 au fost răniţi pe insula Yeonpyeong, în urma tirurilor de obuze. Armata sud-coreeană a ripostat, la rândul ei, cu tiruri de artilerie.

×
Subiecte în articol: explozii Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close