Antena 3 CNN Externe Două femei au murit duminică în largul Libiei, peste 700 de imigranți au fost salvați

Două femei au murit duminică în largul Libiei, peste 700 de imigranți au fost salvați

Două femei au murit duminică în largul Libiei, peste 700 de imigranți au fost salvați
04 Dec 2016   •   22:18

Peste 730 de migranţi au fost salvaţi în 24 de ore, de sâmbătă până duminică, în largul Libiei, iar două femei au murit de hipotermie, au anunţat gărzile de coastă italiene şi organizaţii nonguvernamentale, relatează AFP.

Operaţiunile de salvare au vizat cinci mari bărci pneumatice şi alte cinci mici ambarcaţiuni din lemn sau pneumatice, între sâmbătă dimineaţa şi duminică dimineaţa, mai multe intervenţii având loc în plină noapte.

Sâmbătă, mai mulţi migranţi au fost salvaţi din apă şi, în ciuda mai multor cazuri de hipotermie, nu au existat pierderi de vieţi.

În timpul nopţii însă, aceleaşi echipe de ajutor nu au mai putut face nimic pentru două femei găsite fără suflare într-o altă barcă mare care luase apă, fiind în parte dezumflată.

Printre migranţii salvaţi sâmbătă figurează mai multe familii siriene din Alep, care călătoreau cu copii foarte mici.

Migranţi şi salvatori, toţi epuizaţi, se îndreptau duminică spre Italia, ţară care, potrivit autorităţilor, la acest final de săptămână a consemnat debarcarea, pe coastele sale, a peste 173.000 de migranţi în acest an, cu 12% mai mult decât în 2015 şi cu 1% mai mult decât recordul de 170.000 de sosiri înregistrat în 2014.

Creşterea riscurilor, cauzată de condiţiile meteo nefavorabile, a încetinit permanent plecările între noiembrie şi primăvară, dar ritmul rămâne susţinut în acest an, în timp ce navele de salvare sunt din ce în ce mai rare.

Conform ONU, cel puţin 4.700 de persoane au murit sau dispărut în acest an încercând traversarea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: imigranti Libia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close