Antena 3 CNN Externe Două fetiţe rătăcesc pe aleile unui centru comercial din Londra. Reacţia DEZAMĂGITOARE a adulţilor

Două fetiţe rătăcesc pe aleile unui centru comercial din Londra. Reacţia DEZAMĂGITOARE a adulţilor

Două fetiţe rătăcesc pe aleile unui centru comercial din Londra. Reacţia DEZAMĂGITOARE a adulţilor
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
24 Mar 2014   •   13:49

Două surori de cinci, respectiv şapte ani, bine îmbrăcate, rătăcesc pe aleile unui centru comercial din Londra. Nu cer nimic însă în privirea lor se vede lesne că au nevoie de ajutor. O singură persoană le abordează. Alte 616 le ignoră pur şi simplu.

Întâmplarea nu este reală, ci regizată de o televiziune din Marea Britanie, în cadrul unei experiment social, scrie dailymail.co.uk.

Mai multe fotografii AICI

Timp de o oră, fetele, pe numele lor Uma şi Maya, au simulat faptul că s-au rătăcit de părinţii lor. În tot acest timp, o singură persoană s-a apropiat de una din fete; o femeie de peste 70 de ani.

"Stătea de prea mult timp singură, fără părinţi sau prieteni care să vină spre ea. Am ezitat să vin spre ea să o întreb dacă aşteaptă pe cineva şi am mers mai departe. Apoi m-am gândit că trebuie să mă întorc, ca să fiu sigură", le-a spus femeia jurnaliştilor.

Alţi 616 oameni au trecut pur şi simplu pe lângă ele, fără se îşi pună problema dacă au nevoie de ajutor, spre disperarea mamei lor, care privea întregul experiment dintr-un loc ascuns.

"Nu mă aşteptam ca atât de puţine persoane să se oprească. E şocant că oamenii au văzut un copil rătăcit şi au trecut pe lângă el, fie că le-a fost teamă, că nu le-a păsat, sau că nici măcar nu l-au observat", a afirmat un jurnalist.

Experţii au explicat această lipsă de reacţie, în special a bărbaţilor, prin teama de a nu fi interpretat greşit gestul lor.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close