Antena 3 CNN Externe Două milioane de musulmani au participat la ritualul aruncării cu pietre de la Mecca

Două milioane de musulmani au participat la ritualul aruncării cu pietre de la Mecca

Două milioane de musulmani au participat la ritualul aruncării cu pietre de la Mecca
Sursa foto: Foto: bigpicture.in
19 Noi 2010   •   12:38

Pelerinajul de la Mecca a ajuns la punctul culminant. Peste două milioane de persoane au participat la aşa numitul ritual al aruncării cu pietre - o tradiţie în care credincioşii lovesc cu pietre un zid ce îl simbolizează pe Diavol. Întreg ritualul s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială.

Cetatea Sfântă a musulmanilor a fost joi inundată de o ploaie torenţială care a durat mai multe ore. Precipitaţiile au început exact în timpul pelerinajului. În ciuda ploii, două milioane de oameni au participat la aşa numitul ritual al aruncării cu pietre. 

Conform legilor islamice, orice musulman trebuie să participe la pelerinajul de la Mecca cel puţin o dată în viaţă. În fiecare an, evenimentul  atrage milioane de credincioşi.

Din cauza aglomeraţiei, se produc uneori busculade în care mort sute de oameni. Astfel că organizarea pelerinajului e un adevărat coşmar pentru  autorităţile saudite. În plus, oficialii de la Riad sporesc drastic măsurile de securitate în timpul evenimentului, pentru a preveni eventuale atacuri teroriste.

Pelerinaj la Mecca

×
Subiecte în articol: pelerinaj Mecca musulmani pietre ploaie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close