Antena 3 CNN Externe Două noi "minuni", atribuite lui Ioan Paul al II-lea

Două noi "minuni", atribuite lui Ioan Paul al II-lea

Două noi "minuni", atribuite lui Ioan Paul al II-lea
Sursa foto: Papa Ioan Paul al II-lea,
03 Apr 2009   •   18:07

La patru ani de la moartea lui Papa Ioan Paul al II-lea, la Vatican şi în SUA au apărut mărturii despre două noi "miracole" atribuite fostului Suveran Pontif, anunţă ANSA.

Stanislaw Dziwisz, arhiepiscopul Cracoviei şi secretarul personal al lui Ioan Paul al II-lea timp de mai multe decenii, susţine că un tânăr polonez în vârstă de 9 ani, care s-a rugat la mormântul lui Ioan Paul al II-lea, s-a vindecat de cancer la rinichi.

"Mi s-a spus că un băieţel în vârstă de 9 ani, care suferea de cancer la rinichi a fost adus în scaun cu rotile la mormântul lui Ioan Paul al II-lea. Acolo s-a rugat şi, imediat ce a ieşit din Biserica San Pietro, a spus părinţilor lui ?Vreau să merg?. S-a ridicat şi a început să meargă", a declarat Dziwisz.

O a doua mărturie este cea a unui preot dintr-un spital din Cleveland. Acesta a spus povestea unui tânăr de 26 de ani, Jory Aebly. Acesta fusese grav lovit la cap în timpul unui jaf, însă s-a vindecat în mod miraculos după ce a primit mătănii binecuvântate de fostul papă.

La două luni după decesul lui Papa Ion Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea a iniţiat procesul de sanctificare al acestuia. Obţinerea statului de sfânt necesită recunoşterea unui ?miracol? în procesul de beatificare, o etapă obligatorie înainte de canonizare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Ioan Paul al II-lea minuni
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close