Două puteri mondiale sunt în RĂZBOI de şase decenii. Secretul din Al Doilea Război Mondial despre care nimeni nu vorbeşte

de O.P.    |    12 Oct 2012   •   12:30
Două puteri mondiale sunt în RĂZBOI de şase decenii. Secretul din Al Doilea Război Mondial despre care nimeni nu vorbeşte

S-a terminat cu pierderi umane uriaşe, cu ţări destrămate şi o criză economică ce bântuia întreaga lume. Cel de-al Doilea Război Mondial a retrasat graniţele lumii şi a împărţit harta în două mari categorii: învingători şi învinşi.

Cu toate că am învăţat despre cele două războaie mondiale din cărţile de istorie, un secret despre care nimeni nu doreşte să vorbească a ieşit la iveală. Se pare că două ţări se află încă oficial în război.

Japonia şi Rusia încă nu au încheiat acordul de pace, iar cele două mari puteri se află de peste şase decenii în război. Ultima încercare de a ajunge la pace s-a consumat în 2009, între Tare Aso, primul ministru al Japoniei şi Dmitri Medvedev, pe atunci preşedintele Rusiei.  Din nefericire, încercarea nu a ajuns la niciun consens.

Obiectul disputei dintre cele două ţări sunt câteva insule pe care ruşii le vor. Astfel, de dragul păcii, japonezii au venit cu o propunere dezavatajoasă pentru ei, dar la care ruşii nici măcar nu s-au uitat: aceştia le propuneau ruşilor să ia jumătate din teritoriul revendicat, iar cealaltă jumătate să rămână sub conducerea japoneză.

Din cauză că Medvedev nu a acceptat oferta, cele două ţări continua într-un mod surd, Cel De-al Doilea Război Mondial.


 

Parteneri
x close