Două trenuri s-au ciocnit frontal în Elveţia. Unul din mecanici, dat dispărut. Se crede că a fost ucis

de O.P.    |    30 Iul 2013   •   06:37
Două trenuri s-au ciocnit frontal în Elveţia. Unul din mecanici, dat dispărut. Se crede că a fost ucis
35 de oameni au fost răniţi în ciocnirea frontală a două trenuri, în Elveţia, apropiere de Lausanne. Unul din mecanici este dat dispărut şi se crede că a fost ucis, iar cadavrul său este încarcerat în resturile locomotivei.

Pasagerii povestesc că şocul a venit pe neaşteptate şi a fost deosebit de puternic. Cele două trenuri circulau în direcţii opuse şi transportau, mai ales, navetişti, pe o linie secundară pe care viteza este limitată. Acesta este, potrivit poliţiei, motivul pentru care numărul victimelor a fost relativ redus.

Cinci dintre răniţi sunt în stare mai gravă. Mecanicul unuia din trenuri nu a fost găsit iar cabina sa este pur şi simplu strivită. Deşi nu mai era aproape nicio şansă ca el să mai fie în viaţă, echipele de salvare au muncit toată noaptea pentru a-i recupera, măcar, corpul neînsufleţit.

Deocamdată nu se cunosc, cu exactitate, împrejurările accidentului, astfel încât nu s-au emis nici ipoteze asupra posibilelor cauze. Accidentul din Elveţia are loc la puţin timp după alte două catastrofe feroviare în vestul Europei: cea de lângă Paris, din 12 iulie, soldată cu şapte morţi şi cea din Spania, de săptămâna trecută, care a făcut aproape 80 de victime.

x close