Antena 3 CNN Externe Două zile până la învestire. Bruce Springsteen, U2 şi Stevie Wonder cântă în cinstea lui Barack Obama

Două zile până la învestire. Bruce Springsteen, U2 şi Stevie Wonder cântă în cinstea lui Barack Obama

Două zile până la învestire. Bruce Springsteen, U2 şi Stevie Wonder cântă în cinstea lui Barack Obama
Sursa foto: Barack Obama
18 Ian 2009   •   22:27

Numărătoarea inversă se apropie de sfârşit. Mai sunt numai două zile până la ceremonia de învestire a primului preşedinte de culoare al SUA, Barack Obama. În cursul zilei de duminică, Obama a vizitat Cimitirul Naţional Arlington. Tot duminică, artişti celebri precum Bruce Springsteen, James Taylor, U2 cântă în cinstea preşedintelui ales al SUA în cadrul concertului "We are the one: Opening Inaugural Celebration".
Preşedintele ales al SUA este susţinut de artişti precum Beyonce, Sheryl Crow, John Legend, Bruce Springsteen, James Taylor, U2 şi Stevie Wonder, informează CNN.com. Aceştia şi mulţi alţii cântă în cinstea lui Obama. Show-ul este transmis în direct de televiziunile americane.
În ultimele trei zile, Obama a refăcut călătoria istorică a lui Abraham Lincoln către Casa Albă. Călătoria de 225 de kilometri este începutul procedurii de învestire de marţi şi are acelaşi itinerariu ca cea parcursă de Abraham Lincoln înainte de învestire, în 1861. Lincoln este, de altfel, unul dintre modelele soţiei preşedintelui ales al SUA, Michelle Obama.
Potrivit datelor furnizate de autorităţile americane, la ceremonia de învestire a lui Barack Obama sunt aşteptate peste două milioane de persoane. Numărul cel mai mare de oameni prezenţi la o ceremonie de învestire a fost înregistrat în 1965, în timpul învestirii succesorului lui JF Kennedy, Lyndon Johnson, la care au participat 1,2 milioane de persoane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: U2 Barack Obama
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close