Antena 3 CNN Externe A patra doză de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi necesară în câteva luni în Israel

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi necesară în câteva luni în Israel

Israelienii ar putea avea nevoie să efectueze un al patrulea vaccin împotriva COVID-19 în următoarele două luni, potrivit CEO-ului Meuhedet Health Services, Sigal Regev Rosenberg.

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi necesară în câteva luni în Israel
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Dec 2021   •   15:21

Într-un interviu  acordat marți, Sigal Regev Rosenberg, a spus că la șase luni după a doua injecție „am văzut că nu există anticorpi. Am văzut infecții crescute. Deci, da, s-ar putea să se ajungă la asta din nou”, a continuat ea.„Companiile farmaceutice vor decide ce să facă și cum să o facă. S-ar putea ca în alte câteva luni să avem nevoie de un al patrulea vaccin.”

Ea a spus că țara ar trebui să aibă grijă să urmărească scăderea imunității, dar să păstreze țara deschisă și să se abțină de la a pune sancțiuni sau restricții asupra celor nevaccinați.

„Nu ar trebui restricționați, dar cei vaccinați ar trebui să aibă parte totuși de anumite privilegii”, a spus Regev Rosenberg. „Ministrul [Avigdor] Lieberman a spus că economia ar trebui lăsată deschisă, că oamenii ar trebui să continue să lucreze... La asta ar trebui să ne gândim.”

Israelul a fost prima țară din lume care a oferit o a treia doză de vaccin populației sale generale în august, după ce a cunoscut o creștere a numărului de cazuri în iunie. Experții în sănătate au stabilit recent că valul a fost alimentat de o scădere a protecției oferite de inoculare la câteva luni după primele două injecții, informează The Jerusalem Post.

Speranța a fost ca rapelul să ofere o imunitate de lungă durată, însă, deși nu au fost publicate încă date cuprinzătoare cu privire la această problemă, unii experți au sugerat că așa ceva nu se va întâmpla, pe baza primelor rezultate ale testelor de laborator care monitorizează nivelurile de anticorpi, precum și a faptului că în ultimele săptămâni morbiditatea în Israel a cunoscut o creștere minoră.

×
Subiecte în articol: Israel COVID-19 vaccinare vaccin coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close