Antena 3 CNN Externe Un copil a ajuns la spital după ce a mâncat carne la grătar! Ce au găsit medicii în gâtul micuțului: ”Nu aveam idee ce se întâmpla cu el!”

Un copil a ajuns la spital după ce a mâncat carne la grătar! Ce au găsit medicii în gâtul micuțului: ”Nu aveam idee ce se întâmpla cu el!”

Un medic al departamentului de urgență avertizează părinții cu privire la un instrument folosit frecvent la grătar, după ce a văzut un băiețel de patru ani care a fost la un pas de moarte din cauza acestuia.

Un copil a ajuns la spital după ce a mâncat carne la grătar! Ce au găsit medicii în gâtul micuțului: ”Nu aveam idee ce se întâmpla cu el!”
Sursa foto: TikTok
de Laura Dinu    |    21 Feb 2023   •   16:38

Medicul american, cunoscut online sub numele de Dr Beachgem, a declarat că personal se ferește de periile de sârmă cu care este curățat grătarul, deoarece perii metalici pot cădea și pot ajunge în mâncare. 

Ea a tratat un copil mic cu dureri severe de urechi și febră, care refuza să mănânce și să bea și au fost nevoie de 10 zile de analize și scanări până când medicii au descoperit că avea un fir de la peria de sârmă înfipt în gât. 

Băiatul a fost operat de urgență și s-a recuperat complet, dar medicul avertizează că grătarul nu trebuie curățat cu peria, deoarece perii acesteia pot provoca, de asemenea, obstrucții intestinale și perforații dacă sunt înghițite accidental. 

Cazul copilului de patru ani este ”cel mai interesant” caz avut până acum, spune Dr. Beachgem, care este medic pediatru de urgență. 

Copilul mânca la un grătar în momentul în care a început să plângă de durere de ureche. A fost dus imediat la camera de urgență unde i s-a făcut un test al urechilor care arăta complet normal, așa că părinților li s-a spus să-i dea ibuprofen și să meargă la un specialist ORL dacă durerea nu cedează. 

”Câteva zile mai târziu a mers la un ORL-ist, i s-a făcut un examen complet și din nou, nu apărea nimic, un examen total normal”, a spus dr. Beachgem în videoclip, potrivit dailymail.co.uk

Familia i-a dat copilului ibuprofen și picături analgezice pentru urechi, înainte de a merge din nou la camera de gardă, deoarece durerea nu se ameliora.   

După mai mult de o săptămână de teste și scanări care ieșeau perfect normale, băiatul a ajuns din nou la camera de urgență, într-o noapte, la ora 4:30, unde a fost primit de Dr. Beachgem. 

”Avea febră și nu voia să mănânce și să bea și nu aveam idee ce se întâmpla cu el”, a spus ea. 

”Examenul urechii a fost absolut normal, însă el se plângea de dureri de ureche. La examenul gâtului, era puțin umflat în zona amigdalelor, în partea dreaptă, și avea un pic de sensibilitate pe gât, tot, pe partea dreaptă”, mai spune medicul.  

Doctorul a spus că i s-au făcut „o mulțime de analize” înainte ca o nouă scanare CT să dezvăluie problema. 

”Avea un fir metalic de aproximativ 2 cm care a pătruns în țesutul din spatele amigdalelor și a început să dezvolte un abces în jurul lui”, a spus ea. 

”Mânca un hamburger când s-a întâmplat asta, așa că peria pentru grătar, firul metalic de pe peria pentru grătar, s-a blocat în hamburger, iar când a mâncat hamburgerul s-a blocat în țesuturile moi”, a mai explicat ea.  

@beachgem10 One of my most interesting cases has a lesson that could save your life! #case #medicine #interesting #summer #ent ♬ original sound - Beachgem10

Dr. Beachgem a spus că băiatul a simțit durerea în ureche, deoarece firul și abcesul se aflau în apropierea trompei lui Eustachio, care leagă urechea de cavitatea nazală și partea din spate a gâtului. 

Copilul a fost operat, iar medicii i-au îndepărtat firul și i-a drenat abcesul.   

Durerea i-a ”trecut complet”, i s-au administrat antibiotice și și-a revenit complet. 

„Nu folosiți perii de grătar cu fire metalice, nu există doar riscul ca aceștia să se blocheze în țesuturile moi din gât, dar pot provoca și obstrucții intestinale și perforații în abdomen dacă sunt înghițiți accidental”, a avertizat medicul. 

”Se amestecă în hamburger sau în carnea care se gătește la grătar”. 

Videoclipul doctorului Beachgem a devenit viral rapid, având deja 17,3 milioane de vizualizări și mulți din comentatori au fost recunoscători pentru sfat. 

×
Subiecte în articol: dr. Beachgem
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close