Drama unui medic român din Franţa. Femeia s-a sinucis în spitalul în care lucra

de D.D.    |    19 Mar 2014   •   11:00
Drama unui medic român din Franţa. Femeia s-a sinucis în spitalul în care lucra Foto: idosersoftware.com
Sinuciderea unei românce, care lucra ca anestezist la un spital din Châteauroux, un oraş din centrul Franţei, a provocat o revoltă printre colegii ei. Oamenii se plâng că sunt nevoiţi să lucreze foarte multe ore pe săptămână, în detrimentul familiei, relatează La Nouvelle République.

Românca a murit duminică, după ce şi-a administrat o doză de produse mortale intravenos, în spitalul în care lucra.

Colegii săi sunt devastaţi de moartea ei. "Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stam aici mai mult decât acasă. În plus, colega noastră care s-a sinucis tocmai terminase o săptămână de 78 de ore".

Oamenii sunt furioşi pe declaraţiile ministrului francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, cu privire la acest caz. "Nu poate fi lăsată să spună că nu din cauza activităţii sale la spital s-a întâmplat acest lucru şi că era pur şi simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de ţară! Ea se numea Simona şi era ca şi noi, de origine străină, dar ca şi noi, epuizată şi obosită".

Simona era foarte apropiată de două colege, care aveau şi ele copii. "Nu ne vedem copiii suficient. Împărtăşeam acest sentiment toate trei. Eu am descoperit-o, duminică dimineaţa, când am preluat garda. Dar noi nu spunem că din cauza aceasta s-a sinucis Simona. Îi respectăm gestul. Fără să încercăm să judecăm de ce. În schimb, ministrul care nu o cunoştea, care nu a venit aici niciodată, nu ştia dacă se simţea sau nu bine în pielea ei (...) Considerăm că declaraţiile ei sunt o injurie la adresa" Simonei, a declarat una dintre ele.

Ministrul "ştie că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Ştie că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anestezişti? Ştie că suntem cu toţii extenuaţi? Exercităm o profesie dificilă şi exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soţului şi fiului ei de şase ani", au adăugat colegii româncei.

Românca, în vârstă de 37 de ani, avea un băieţel de şase ani şi un soţ care urma să înceapă luni o formare pentru a lucra pe ambulanţă. Femeia urmează să fie înmormântată în România.

 

 

Parteneri
x close