Antena 3 CNN Externe Drapelele Franţei, incendiate în Pakistan şi Gaza. Proteste de amploare şi în mai multe oraşe din Europa

Drapelele Franţei, incendiate în Pakistan şi Gaza. Proteste de amploare şi în mai multe oraşe din Europa

Drapelele Franţei, incendiate în Pakistan şi Gaza. Proteste de amploare şi în mai multe oraşe din Europa
de O.P.    |    20 Ian 2015   •   07:12

 Masacrul de la publicaţia Charlie Hebdo continuă să scoată oameni în stradă!  Mii de oameni au manifestat, aseară, în Germania şi Danemarca, împotriva Islamului, însă au fost întâmpinaţi de un puternic contra-protest. 

Caricaturile cu Profetul Mahomed din cel mai recent număr Charlie Hebdo au generat manifestaţii de amploare în Pakistan şi Gaza, unde au fost incendiate drapelele Franţei.

A fost haos pe străzile din Munchen, după lăsarea serii. Opt sute de membri ai mişcării PEGIDA au fost întâmpinaţi cu huiduieli la un contra-protest. 12 mii de manifestanţi au boicotat ideologia anti-islamică, despre care spun că e rasistă şi xenofobă. Două proteste similare au avut loc şi în Berlin, unde oamenii legii au format un zid uman între cele două tabere.

O ramură a PEGIDA din Danemarca a spus un "Nu" ferm fundamentalismului islamic în Copenhaga. Ei au mărşăluit cu torţe şi îmbrăcaţi în alb, amintind de manifestaţiile organizaţiei rasiste extremiste Ku Klux Klan. Au stârnit, însă, nemulţumirea trecătorilor, care au făcut un protest ad-hoc, anti-rasism.

Manifestaţii au fost şi în Pakistan unde sute de oameni au scandat împotriva caricaturilor publicaţiei de satiră, Charlie Hebdo, şi împotriva Franţei.

Jihadiştii din Gaza şi-au vărsat furia pe steagul Franţei, pe care l-au incendiat şi călcat în picioare.

A fost furnicar şi pe străzile Ceceniei, unde sute de mii de oameni au protestat cu dans şi muzică faţă de caricaturile ofensive la adresa Profetului Mahomed.

Încercând să calmeze avântul împotriva ţării pe care o conduce, Francois Hollande a afirmat că Franţa nu jigneşte pe nimeni când îşi apără ideile.

Francois Hollande a crescut 20 de procente în sondajele de opinie pentru modul în care şi-a apărat ţara după atentatele de la începutul anului.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo proteste
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close