Antena 3 CNN Externe Drapelul SUA a fost coborât în bernă în memoria victimelor atacului armat din Tennessee

Drapelul SUA a fost coborât în bernă în memoria victimelor atacului armat din Tennessee

Drapelul SUA a fost coborât în bernă în memoria victimelor atacului armat din Tennessee
de S.T.    |    22 Iul 2015   •   08:53

Drapelul Statelor Unite ale Americii din faţa Casei Albe şi a Capitoliului a fost coborât în bernă, marţi, în memoria victimelor atacului armat produs joi la două centre militare din Chattanooga, Tennessee.

Preşedintele Barack Obama a solicitat ca această măsură să fie aplicată la Casa Albă „în semn de respect pentru victimele actelor de violenţă fără sens care au fost comise”, steagul urmând să rămână coborât până sâmbătă.

Potrivit CNN, Obama a luat această decizie la scurt timp după ce senatorul american Mitch McConnell şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, au anunţat că vor coborî în bernă drapelul din faţa Capitoliului. De altfel, preşedintele SUA a fost criticat de opoziţie pentru că nu a luat această decizie imediat după producerea incidentului.

Atacul armat produs joi la două centre militare din statul american Tennessee s-a soldat cu moartea a patru puşcaşi marini şi rănirea altor trei persoane. Atacatorul, identificat ca fiind Mohammad Youssuf Abdulazeez, a fost împuşcat mortal de către forţele de ordine.

În urma atacurilor armate, guvernatorii mai multor state americane au decis să sporească măsurile de securitate la centrele de recrutare ale Gărzii Naţionale şi la unităţile militare. Unii dintre ei au cerut chiar înarmarea membrilor Gărzii Naţionale.

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama steag Tennessee
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close