Antena 3 CNN Externe Droguri în valoare de aproape un miliard de dolari, confiscate în America Centrală şi Caraibe

Droguri în valoare de aproape un miliard de dolari, confiscate în America Centrală şi Caraibe

Droguri în valoare de aproape un miliard de dolari, confiscate în America Centrală şi Caraibe
de M.T.    |    03 Iul 2013   •   16:43

Aproximativ 30 de tone de droguri, cu o valoare estimată la 822 milioane de dolari, au fost confiscate în mai multe ţări din America Centrală şi Caraibe, informează Reuters şi AFP.

Operaţiunea a fost condusă de Interpol şi susţinută de Europol, iar la ea au participat peste 30 de ţări.

Printre drogurile confiscate în cursul acţiunii care s-a desfăşurat în perioada 27 mai-14 iunie se află 24 de tone de cocaină, 5,7 tone de haşiş şi patru kilograme de heroină.

De asemenea, au fost efectuate 142 de arestări, iar poliţia a reţinut 15 vase folosite la transportul drogurilor, precum şi un număr important de arme de foc şi sume mari de bani.

Operaţiunea a purtat numele Lionfish şi a fost organizată pentru a „contracara intensificarea traficului de droguri şi arme de foc de către crima organizată în America Centrală şi în Caraibe, care sunt regiuni strategice şi unde s-a înregistrat o creştere semnificativă a confiscărilor de cocaină de către autorităţile locale”, se arată într-un comunicat al Europol.

Acţiunea a fost coordonată de biroul regional al Interpol din San Salvador (Salvador) cu sprijinul organizaţiilor care luptă împotriva crimei şi a traficului de droguri.

×
Subiecte în articol: droguri captura Interpol Europol caraibe
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close