Antena 3 CNN Externe Drumul spre Kiev, devenit ”Autostrada Iadului” pentru convoiul militar rus

Drumul spre Kiev, devenit ”Autostrada Iadului” pentru convoiul militar rus

Kievul este în continuare sub asediul artileriei ruse. Civilii au fost sfătuiți de autorități să rămână în locuințe pentru a nu deveni ținte ale soldaților de la Kremlin. În pofida deciziei Curții Internaționale de Justiție, bombardamentele rusești nu par să scadă deloc în intensitate.

Drumul spre Kiev, devenit ”Autostrada Iadului” pentru convoiul militar rus
de Laura Dinu    |    17 Mar 2022   •   10:21

Kievul este de zile bune înconjurat de trupele lui Vladimir Putin. Sirenele antiaeriene au răsunat aproape fără încetare în ultimele 24 de ore. 

Proiectilele lansate de tancurile rusești au lovit zone rezidențiale, inclusiv un bloc de 12 etaje. Nivelul distrugerilor este uriaș. Însă armata ucraineană nu cedează și face eforturi supraomenești pentru a zădărnici avansul convoiului militar rusesc către Kiev. 

Imagini surprinse din dronă cu blindate și camioane ruse distruse de rezistență, postate de Statul Major al armatei ucrainene, arată că drumul spre Kiev a devenit pentru ruși o adevărată "Autostradă a Iadului".

"În direcţia Kievului, artileriștii noștri au organizat un drum spre iad pentru centrul de comandă şi avangarda Armatei 35 ruse, parte a Sectorului Militar Estic al Federației Ruse", se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a comandamentului armatei ucrainene. 

Ucraina a lansat o contraofensivă puternică împotriva armatei ruse! ”Schimbare radicală” de situație

O „schimbare radicală” a avut loc între forțele ucrainene și cele ruse după ce Kievul a lansat contraofensive în „mai multe zone operaționale”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak.

Au fost modificate substanțial „dispozițiile părților”, a scris el pe Twitter, fără a da prea multe detalii, scrie SkyNews

Ce a pierdut armata rusă în cele trei săptămâni de război de până acum

Numărul morţilor este în creștere în războiul din Ucraina, iar armata lui Vladimir Putin înregistrează pierderi din ce în ce mai mari la capitolul echipamente militare, spun oficialii ucraineni.

Potrivit acestora, în jur de 13.800 de militari ruși au murit în timpul conflictului, dar aceasta este o cifră care nu a fost confirmată și din alte surse.

De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei indică o creștere importantă a pierderilor de echipament militar în tabăra rusă.

Partea ucraineană susține că pe lista cu pierderi ale rușilor sunt 84 de avioane, 108 elicoptere, 430 de tancuri, 1.375 de mașini blindate, 190 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 2 ambarcațiuni și 819 vehicule.

Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 16 martie 2022.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia convoi
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close