Antena 3 CNN Externe Drumuri închise din cauza ZĂPEZILOR. Anunţul meteorologilor pentru următoarea perioadă: "Precipitaţiile vor continua"

Drumuri închise din cauza ZĂPEZILOR. Anunţul meteorologilor pentru următoarea perioadă: "Precipitaţiile vor continua"

Drumuri închise din cauza ZĂPEZILOR. Anunţul meteorologilor pentru următoarea perioadă: "Precipitaţiile vor continua"
de O.P.    |    06 Noi 2014   •   06:58

 Iarna şi-a intrat în drepturi în Munţii Alpi. În Elveţia a nins chiar şi la altitudinea de 600 de metri. Două persoane sunt date dispărute după o alunecare de teren în ţara cantoanelor. Italia şi Franţa se luptă şi ele, în continuare, cu furtunile şi inundaţiile.

O furtună cu vânt deosebit de puternic, urmată de ploi torenţiale, a provocat o importantă alunecare de teren în cantonul elveţian Ticino. Valul de pământ a îngropat o casă în care se aflau o femeie şi copilul său de patru ani. Căutările continuă dar salvatorii nu au mari speranţe să-i găsească în viaţă.

Tot în Elveţia, la altitudini mai mari, două autostrăzi au fost temporar închise din cauza căderilor masive de zăpadă. Meteorologii prevăd că precipitaţiile vor continua şi sunt posibile noi alunecări de teren şi chiar inundaţii.

Furtuna s-a abătut şi asupra Austriei, cu rafale de vânt ce au atins chiar şi 180 de kilometri pe oră. Numeroase case au rămas fără acoperişuri iar copacii doborâţi au blocat şoselele. În munţi, stratul de zăpadă ajunge până la doi metri. În zilele următoare se aşteaptă ploi, inundaţii, alunecări de teren dar şi avalanşe.

În Italia, alerta meteo, pentru ploi şi furtuni violente, rămâne în vigoare atât în nordul ţării cât şi în Sicilia. În Toscana, mii de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele după ce un râu a ieşit în matcă. Cel puţin opt persoane au fost salvate cu elicopterele, de pe acoperişuri. Ploile neobişnuit de abundente continuă şi în Liguria şi Piemont.

Între timp, Sicilia s-a confruntat cu rafale de vânt extrem de violente şi chiar cu o tornadă în apropiere de Catania. Patru persoane au fost rănite după eşuarea unui mic feribot care naviga spre insulele Eolie. < feribotul nu e pe imagini >

Inundaţiile continuă să creeze probleme şi în Franţa. După regiunile din sud-estul ţării, apele s-au revărsat acum în provincia Bourgogne, din centru. Aproape 20 de şosele sunt închise iar pompierii au efectuat sute de intervenţii în ajutorul sinistraţilor.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close