Antena 3 CNN Externe DSK a căzut la înţelegere cu camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală. I-a plătit 1,5 milioane de dolari

DSK a căzut la înţelegere cu camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală. I-a plătit 1,5 milioane de dolari

DSK a căzut la înţelegere cu camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală. I-a plătit 1,5 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Ian 2013   •   08:28

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, i-a plătit cameristei care l-a acuzat de agresiune sexuală 1,5 milioane de dolari, aşa cum prevede un acord financiar încheiat între cei doi în decembrie 2012.

Acordul financiar, care prevede o valoare confidenţială, a fost anunţat pe 10 decembrie, de judecătorul Douglas McKeon, de la tribunalul din Bronx, la o audiere care a pus capăt unei saga judiciare, scrie Journal du Dimanche (JDD), potrivit AFP.

De asemenea, săptămânalul francez menţionează o "despăgubire de 1,5 milioane de dolari, o valoare confirmată în anturajul lui DSK".

Camerista Nafissatou Dialo, originară din Guineea, "a primit în realitate un cec cu puţin peste un milion de dolari, 30% din valoarea cecului de la DSK fiind plătită avocaţilor săi, Thompson şi Wigdor", mai specifică sursa amintită.

"La această sumă se adaugă indemnizaţiile pe care ea le-a primit de la New York Post, tabloid din grupul lui Murdoch", precizează cotidianul. Nafissatou Diallo a dat în judecată în civil ziarul american, după ce acesta a tratat-o drept prostituată.

Discuţiile între avocaţi "au început de fapt pe 8 august 2012, după respingerea cererii de imunitate prezentate de fostul director al FMI".

Potrivit acestui acord, DSK s-a debarasat definitiv de afacerea Diallo, la 19 luni după scandalul planetar care l-a constrâns să demisioneze din FMI şi a pus capăt ambiţiilor prezidenţiale ale acestuia în Franţa.

El nu va mai trebui niciodată să explice ce s-a întâmplat pe 14 mai 2011, în camera sa de la hotelul Sofitel din New York. În aceeaşi lună, fostul director al Fondului Monetar Internaţional a ajuns după gratii la New York.



×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close