Antena 3 CNN Externe DSK îi cere cameristei despăgubiri de un milion de dolari, că n-a mai ajuns preşedinte

DSK îi cere cameristei despăgubiri de un milion de dolari, că n-a mai ajuns preşedinte

DSK îi cere cameristei despăgubiri de un milion de dolari, că n-a mai ajuns preşedinte
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    15 Mai 2012   •   16:39

Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al FMI, a depus plângere pentru declaraţii false, defăimare şi procedură abuzivă împotriva cameristei Nafissatou Diallo, care l-a acuzat de agresiune sexuală la Hotelul Sofitel din New York în urmă cu un an.

Strauss-Kahn îi cere cameristei un milion de dolari, acuzând-o pe Nafissatou Diallo "că a făcut cu bună ştiinţă şi intenţionat declaraţii false forţelor de ordine, aducând astfel atingere reputaţiei sale, ceea ce l-a făcut să piardă alte oportunităţi profesionale", informează AFP.

În plus, mai susţine DSK, el se afla în acea perioadă într-un moment în care era văzut de unii drept viitorul preşedinte francez.

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional a recunoscut că a avut o relaţie sexuală consimţită cu Nafissatou Diallo, dar a acuzat-o pe cameristă că a pretins apoi că a fost agresată sexual.

Dominique Strauss-Kahn a reamintit că a fost apoi arestat, "supus unei percheziţii degradante şi umilitoare, fotografiat gol şi a fost nevoit să furnizeze probe pentru anchetă".

Fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este de asemenea pus sub acuzare la Lille, în nordul Franţei, pentru proxenetism în formă agravantă în bandă organizată şi se află sub control judiciar în afacerea cunoscută sub numele de Carlton.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close