Antena 3 CNN Externe Dublu atentat cu bombă în capitala Turciei. Au fost vizate Ministerul Justiţiei şi sediul partidului AKP

Dublu atentat cu bombă în capitala Turciei. Au fost vizate Ministerul Justiţiei şi sediul partidului AKP

Dublu atentat cu bombă în capitala Turciei. Au fost vizate Ministerul Justiţiei şi sediul partidului AKP
Sursa foto: Foto: internethavadis.com
de N.B.    |    20 Mar 2013   •   11:14

Ministerul Justiţiei şi sediul partidului islamist conservator aflat la putere din Ankara au fost ţinta a două atacuri cu bombă, marţi seară, a anunţat ministrul turc al Justiţiei, Sadullah Ergin, citat de AFP.

Conform oficialului, două grenade au explodat în faţa intrării într-o clădire anexă a Ministerului Justiţiei. O singură persoană a fost rănită, dar acum se află în afara oricărui pericol şi a ieşit din spital.

Sediul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan a fost atacat cu un aruncător de rachete.

Ministrul nu a menţionat posibile piste, dar a subliniat că Turcia trăieşte "momente importante" şi că aceste momente sunt propice tentativelor de "sabotaj".
   
Dublul atentat are loc în timp ce liderul rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, aflat în închisoare, urmează să anunţe, joi, cu ocazia noului an kurd, o încetare a focului unilaterală, percepută drept un pas important în discuţiile începute în decembrie cu Ankara.
   
Aceste explozii au loc, de asemenea, la o zi după rechizitoriile severe ordonate de un procuror din Istanbul împotriva presupuşilor membri ai unei reţele acuzate că a vrut să înlăture Guvernul de la putere.
   
Procurorul a cerut închisoare pe viaţă împotriva a 64 de persoane, dintre care zece generali activi sau la pensie, în acest proces care a fost teatrul a numeroase manifestaţii ale opoziţiei, care denunţă o vânătoare de vrăjitoare orchestrată de Guvern.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close