Antena 3 CNN Externe Dublu atentat sinucigaș. Cel puțin 14 persoane au murit

Dublu atentat sinucigaș. Cel puțin 14 persoane au murit

Dublu atentat sinucigaș. Cel puțin 14 persoane au murit
05 Sep 2018   •   19:10

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 25 rănite miercuri în Afganistan în urma unui dublu atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Kabul, au anunţat responsabili afgani, transmite France Presse. 

Prima explozie a survenit atunci când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul unei săli de sport unde se antrenau luptători. A doua deflagraţie s-a produs puţin timp mai târziu, când un vehicul capcană a explodat aproape de echipele de salvare care au venit să ajute răniţii. Atacul nu a fost deocamdată revendicat. 

Responsabilul sălii de sport a declarat că atacatorul "a ucis gardienii la intrarea în sala de sport înainte de a-şi declanşa încărcătura explozivă". 

Ultimul atentat asupra comunităţii şiite din Kabul a avut loc pe 15 august, ucigând 37 de persoane la un centru de pregătire a examenelor de admitere la universitate. Acel atac a fost revendicat de gruparea Stat Islamic. 

Atentatul de miercuri a avut loc în ziua următoare anunţului talibanilor privind moartea lui Jalaluddin Haqqani, fondatorul reţelei insurgente cu acelaşi nume. 

Miercuri, poliţia a arestat 11 membri ai reţelei Haqqani, care deţineau explozibili şi intenţionau să comită un atentat, potrivit serviciilor de informaţii afgane

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close