Antena 3 CNN Externe Duel între democrații americani, Biden și Sander, pentru a intra în lupta pentru Casa Albă

Duel între democrații americani, Biden și Sander, pentru a intra în lupta pentru Casa Albă

Cursa pentru desemnarea candidatului democrat la Casa Albă poate deveni un duel între Joe Biden şi Bernie Sanders după alegerile primare din aşa-numita "Super-Marţi". Fostul vicepreşedinte Biden este din nou marele favorit, după ce a câştigat scrutinul în nouă state federale, inclusiv în Texas.

Duel între democrații americani, Biden și Sander, pentru a intra în lupta pentru Casa Albă
Sursa foto: Facebook/Joe Biden
04 Mar 2020   •   18:50

Bernie Sanders are în să şanse mari să obţină victoria în California, stat care are alocaţi 415 delegaţi.

După un start mai slab în seria alegerilor primare, Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, se impune din nou ca mare favorit după scrutinele de Super Tuesday. Biden a câştigat în nouă din cele 14 state în care s-a votat. S-a dovedit astfel că orientarea sa centristă poate atrage alegătorii din mai multe categorii sociale sau rasiale.

La rândul său, Bernie Sanders nu are de gând să se dea bătut. Senatorul a câştigat alegerile în statul său de origine, Vermont, ca şi în Colorado şi Utah. Dar cea mai importantă luptă s-a dat pentru California, unde chiar înainte de a se încheia numărătoarea voturilor Sanders avea un avans substanţial.

Super-marţea a adus, în schimb, veşti proaste pentru alţi candidaţi cotaţi, cândva, cu mari şanse. Senatoarea Elizabeth Warren, exponentă a stângii democrate, a fost învinsă în mod umilitor chiar în statul ei, Massachussetts. Miliardarul Michael Bloomberg a s-a ales mai mult cu un premiu de consolare prin singura sa victorie: în Samoa Americană, arhipelag din oceanul Pacific. Fostul primar al New York-ului a cheltuit jumătate de miliard de dolari din bani proprii pentru campanie.

În tabăra adversă, republicanii speră că duelul dintre Biden şi Sanders va sfâşia partidul democrat şi va favoriza realegerea lui Donald Trump.

Duel între Biden și Sander după „Super-Marți”

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA biden sanders
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close