Antena 3 CNN Externe Rusia: Polonia, următoarea la rând pentru ”denazificare”

Rusia: Polonia, următoarea la rând pentru ”denazificare”

Federația Rusă a cerut ca Polonia să fie pusă pe primul loc la rând pentru ”denazificare”, după Ucraina. Aceasta este o reacție la declarațiile recente ale premierului Mateusz Morawiecki despre ideologia ”lumii ruse”.

Rusia: Polonia, următoarea la rând pentru ”denazificare”
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2022   •   21:04

Oleg Morozov, președintele Comitetului de control al Dumei de Stat, a cerut acțiuni agresive împotriva Poloniei pe canalul său personal Telegram.

„Prin declarațiile sale despre Rusia ca „tumoare canceroasă” și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”, a scris oficialul.

Comentariul lui Morozov este o reacție la un articol recent al premierului polonez Mateusz Morawiecki. E a comparat ideologia „lumii ruse” cu comunismul și nazismul, potrivit Unian.

Oficialul a numit Rusia „tumoare canceroasă”, iar pe Putin – „mai periculos decât Hitler și Stalin”.

Propunerea de „denazificare” a Poloniei în maniera Ucrainei este o propunere de a declanșa un război la scară largă împotriva unei țări membre NATO.

Și conform celui de-al cincilea amendament, un atac asupra unui membru al Alianței este privit ca un atac asupra întregii organizații.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Polonia denazificare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close