Antena 3 CNN Externe După 118 ani, Parisul spune în sfârșit „au revoir” biletelor clasice de metrou

După 118 ani, Parisul spune în sfârșit „au revoir” biletelor clasice de metrou

După 118 ani, Parisul spune în sfârșit „au revoir” biletelor clasice de metrou
14 Iul 2018   •   16:50

Biletele pariziene sunt în uz încă din 1900, când metroul din Paris a fost deschis, dar curând biletele rectangulare celebre ale orașului vor deveni istorie și înlocuite de un sistem complet automatizat similar celui din Londra. 

Acestea sunt de multe ori cumpărate în număr de 10 și pentru mulți turiști sunt o emblemă a orașului. Cu toate acestea ele sunt foarte ușor de pierdut, adesea ajungând pe trotuare, unde le ia până la un an pentru a se descompune, iar banda magnetică de pe spate tinde să cedeze în timp, adică pe scurt,  biletele, care sunt vândute în număr de 550 milioane în fiecare an, nu funcționează. 

În consecință, organizația care coordonează rețelele de transport din Paris și din regiunea inconjurătoare, Ile-de-France Mobilites (IDFM) a votat miercuri să înceapă procesul de automatizare a sistemului pană în 2021. 

"Vom renunța treptat la folosirea biletelor de metrou", a declarat Valerie Pecresse, președintele IDFM și șeful regiunii care include Parisul. 

În timp ce mulți navetiști folosesc deja o cartelă electronică săptămanală, lunară sau anuală numită Navigo, similară cu cardul Oyster de la Londra, IDFM va introduce două opțiuni suplimentare destinate turiștilor și călătorilor ocazionali. 

Metroul din Paris este al 10-lea cel mai aglomerat sistem de metrou din lume, transportând aproximativ 1,5 miliarde de pasageri pe an. Cu toate acestea când vine vorba de tehnologie, acesta se află în spatele Londrei și al Tokyo-lui, iar biletele sunt una dintre principalele probleme. 

Sursă: Reuters

×
Subiecte în articol: metrou paris
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close