Antena 3 CNN Externe După atâtea gânduri negre la adresa românilor, englezii au păţit-o. Romii cerşetori au ocupat centrul Londrei, pentru a treia oară într-un an

După atâtea gânduri negre la adresa românilor, englezii au păţit-o. Romii cerşetori au ocupat centrul Londrei, pentru a treia oară într-un an

După atâtea gânduri negre la adresa românilor, englezii au păţit-o. Romii cerşetori au ocupat centrul Londrei, pentru a treia oară într-un an
de O.P.    |    25 Apr 2013   •   06:04

25 de romi din România au ocupat din nou centrul Londrei, a treia oară într-un an. Indiferenţi la acţiunile primăriei şi ale poliţiei, romii şi-au instalat tabăra pe iarbă într-una dintre cele mai bogate zone din capitala Marii Britanii.  Nu se pune problema să muncească. Singurul lor mijloc de supravieţuire este cerşitul.

Romii din Londra se simt ca la ei acasă în Hyde Park. Înconjurată de hoteluri de cinci stele, zona este una dintre cele mai scumpe din capitala britanică. Şi deşi poliţia îi vizitează în fiecare zi, romii nu au de gând să plece.

Ziua cerşesc pe stradă, iar seara se retrag în parc unde îşi contabilizează câştigurile. Motivul pentru care au plecat din ţară este simplu: sunt victimele sărăciei, dar nici în Marea Britanie nu le place prea mult.

Unii spun chiar că vor să se întoarcă în România, dar au fost jefuiţi de poliţişti. Aşa că nu au altă soluţie decât să cerşească în continuare.

Britanicii sunt speriaţi că, începând cu 1 ianuarie, odată cu liberalizarea pieţei muncii vor fi invadaţi de români şi bulgari în căutare de venituri ilegale.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close