Antena 3 CNN Externe După o perioadă record de staţionare pe orbita terestră, naveta ULTRA-SECRETĂ a Pentagonului se pregăteşte de aterizare

După o perioadă record de staţionare pe orbita terestră, naveta ULTRA-SECRETĂ a Pentagonului se pregăteşte de aterizare

După o perioadă record de staţionare pe orbita terestră, naveta ULTRA-SECRETĂ a Pentagonului se pregăteşte de aterizare
13 Oct 2014   •   16:08

Boeing-ul X-37B, o aeronavă robotică spaţială construită în secret de armata americană va ateriza în curând după ce a zburat în orbita inferioară a Terrei timp de 670 de zile.
Scopul acestei misiuni rămâne încă un mister, dar există voci care susţin că aparatul de zbor ar fi efectuat misiuni de interceptare şi recunoaştere cu o acurateţe extrem de mare.

X-37B este aşteptat să aterizeze pe pilot automat la baza aeriană militară Vandenberg, California, locul unde sunt testate cele mai multe drone fără pilot.


"Unitatea noastră este pregătită pentru aterizarea în deplină siguranţă pentru Vehiculul Spaţial X-37B, a treia de acest fel, în misiunea sa unică", declară colonelul Keith Baits, comandantul escadrilei 30 "Aripi Spaţiale".

Oficialii bazei militare spun că data exactă a aterizării depinde de condiţiile meteo. Cu toate aceste informaţii ambigue, autorităţile au comunicat că spaţiul aerian al bazei va fi închis mâine, între intervalul 3:00am-4:00pm.

Nava spaţială a fost lansată de la Cape Canaveral, la data de 11 decembrie 2012, cu ajutorul unei rachete propulsoare de tip Atlas V.
De atunci a gravitat în orbita terestră inferioară şi a executat misiunile comandate de Pentagon pentru această nouă testare.
De data aceasta, naveta a stat în spaţiu mai mult decât ieşirile precedente. În 2010, X-37B a survolat orbita 225 de zile, iar în 2011, 469 de zile.

Datele referitoare la misiunile navetei reutilizabila au rămas în continuare clasificate.
Secretomania care înconjoară acest proiect au dat naştere la tot felul de speculaţii.
Teoriile convenţionale, lansate de entuziaştii acestui proiect, susţin că nava spaţială va îmbunătăţi semnificativ arsenalul Statelor Unite.

Ipotezele mai sinistre sugerează că naveta ar putea fi echipată cu arme de distrugere în masă şi ar putea servi ca o dronă similară celei de tip Predator.

×
Subiecte în articol: SUA Pentagon naveta spatiala
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close