Antena 3 CNN Externe După revoltele violente, Marea Britanie îşi laudă eroii. Un român este apreciat de toată presa britanică

După revoltele violente, Marea Britanie îşi laudă eroii. Un român este apreciat de toată presa britanică

După revoltele violente, Marea Britanie îşi laudă eroii. Un român este apreciat de toată presa britanică
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    12 Aug 2011   •   10:39

Un român din Vâlcea ţine prima pagină a ziarelor din Marea Britanie, după ce a ieşit la iveală că a salvat de la moarte o femeie care s-a aruncat de la etajul unei clădiri în flăcări. Poza şocantă cu femeia în aer a făcut înconjurul lumii după violenţele din ultimele zile. Acum, românul Adrian Manu este privit ca un erou, în mijlocul haosului provocat de vandali.

Deşi e considerat un erou, Adrian Manu vorbeşte cu modestie despre fapta sa. Cu ajutorul său, femeia de origine poloneză, a cărei fotografie a devenit o imagine-simbol a revoltelor din Londra, este în siguranţă. Tânăra de 32 de ani s-a speriat de incendiul care curprinsese clădirea în care locuia şi a sărit pe geam.

Presa britanică i-a numit eroi şi pe membrii comunităţii turce, care s-au organizat exemplar în încercarea de a-şi apăra prietenii aflaţi în zonele de conflict din cartiere londoneze.

Pe de altă parte, premierul David Cameron susţine că moartea lui Mark Duggan nu a fost decât un pretext pentru jafurile şi violenţele ce s-au desfăşurat pe parcursul celor 4 nopţi. Premierul britanic a afirmat că astfel de acţiuni sunt intolerabile şi că toţi cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

Apropae opt sute de oameni au fost arestaţi în urma revoltelor. Pagubele produse sunt estimate la o sută de milioane de lire sterline.

 

×
Subiecte în articol: roman erou Londra revolte foc Marea Britanie
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close