Antena 3 CNN Externe După Tunisia şi Egipt, e rândul Iordaniei: Regele Abdullah al II-lea numeşte un nou premier, după manifestaţiile opoziţiei

După Tunisia şi Egipt, e rândul Iordaniei: Regele Abdullah al II-lea numeşte un nou premier, după manifestaţiile opoziţiei

După Tunisia şi Egipt, e rândul Iordaniei: Regele Abdullah al II-lea numeşte un nou premier, după manifestaţiile opoziţiei
Sursa foto: Regele Abdullah al II-lea / Foto: thewashingtonnote.com
01 Feb 2011   •   17:37

Protestele din Egipt şi Tunisia i-au speriat, se pare, pe iordanieni. În urma mai multor manifestaţii ale Opoziţiei care au avut loc în luna ianuarie în Iordania, Regele Abdullah al II-lea l-a numit pe Maarouf Bakhit în locul lui Samir Rifai la conducerea Guvernului şi i-a cerut să demareze "reforme politice reale", a anunţat marţi palatul regal, citat de AFP.

Bakhit a fost premier în perioada 2005-2007. Regele i-a cerut "să ia măsuri rapide şi clare pentru reforme politice reale care să reflecte viziunea sa cu privire la reformele generale moderne, susţinând acţiunea în favoarea democraţiei", se arată în scrisoarea sa de desemnare, conform palatului regal.

În ianuarie au avut loc mai multe manifestaţii în Iordania, pentru a cere demisia lui Rifai, din cauza politicii economice a Guvernului său.

"Cerem reforme care să deschidă calea poporului nostru către oportunităţi mai extinse şi către viaţa decentă pe care o merită", a mai spus regele.

Protestele din Iordania ar trebui să se oprească după nominalizarea lui Bakhit, un fost militar, ambasador în Turcia (2002), apoi în Israel (2005).

Principalul partid de opoziţie din Iordania, Frontul Acţiunii Islamice (FAI), a subliniat luni, contrar Egiptului, că Opoziţia nu cere o schimbare de regim în regat, însă vrea reforme politice, au anunţat, luni, oficiali din cadrul FAI.

×
Subiecte în articol: iordania Tunisia Egipt premier
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close