Antena 3 CNN Externe După ce Ucraina a câștigat Eurovision, Rusia a lansat bombe cu fosfor la Azovstal, afirmă Kievul

După ce Ucraina a câștigat Eurovision, Rusia a lansat bombe cu fosfor la Azovstal, afirmă Kievul

Putin continuă atacul brutal asupra uzinei Azovstal. Mai multe imagini arată ”bombe incendiare cu fosfor” rusești căzând asupra ultimului bastion ucrainean din Mariupol, exact după ce țara a câștigat Eurovisionul, iar solistul trupei a făcut un apel pentru a ajuta orașul.

După ce Ucraina a câștigat Eurovision, Rusia a lansat bombe cu fosfor la Azovstal, afirmă Kievul
Sursa foto: Twitter/ TA3
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2022   •   13:54

"Iadul a venit pe pământ. La Azovstal", a scris pe Telegram un deputat al consiliul oraşului Mariupol, Petro Andriuşcenko. Oficialul a publicat și un videoclip al atacului, în care se poate vedea şi un foc de artilerie, care, însă, nu a putut fi verificat din surse independente.

Utilizarea bombelor cu fosfor în zonele populate este interzisă de către legislaţia internaţională. Sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul, iar pagube provocate sunt devastatoare, scrie Daily Mail.

Andriuşcenko a distribuit și imagini cu respectivele bombe. Aveau inscripții care spuneau că au fost lansate ca răspuns la câştigarea de către Ucraina a concursului Eurovision.

Sursa respectivelor imagini este necunoscută, iar pe presupusele bombe se poate citi: "Kalush, cum ai cerut! Pentru Azovstal" şi, în limba engleză: "Ajută Mariupol - Ajută Azovstal acum", iar data este 14 mai.

Se presupune că este o trimitere directă către solistul Orchestrei Kalush. Artistul a lansat un apel pentru ajutorarea orașului, pe scenă, după câștigarea competiției de la Torino, Italia.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close