Antena 3 CNN Externe E italian, are 40 de ani şi nu vrea să plece de acasă: Părinţii îl dau afară cu poliţia

E italian, are 40 de ani şi nu vrea să plece de acasă: Părinţii îl dau afară cu poliţia

E italian, are 40 de ani şi nu vrea să plece de acasă: Părinţii îl dau afară cu poliţia
Sursa foto: Foto: fishandbicycles.com
23 Sep 2011   •   21:45

Prea multă "dolce vita" strică. Mai ales când e trăită acasă, la mama şi la tata, de bărbaţi care se apropie de 40 de ani. Doi italieni, sătui să aibă grijă de "puiul" lor, au decis să facă orice e posibil pentru a-şi determina odrasla să plece din cuibul părintesc. Sunt atât de exasperaţi încât se gândesc să ceară şi ajutorul poliţiei.

Sătui să îi poarte de grijă, oamenii au apelat la lege ca să îşi oblige odrasla să stea pe propriile picioare. Acum, copilul are 10 zile să părăsească locuinţa părintească. Dacă nu, va fi dat afară de poliţie.

Bărbaţii italieni sunt renumiţi că zboară târziu din "cuib", iar tendinţa s-a agravat în ultimii ani. Există şi explicaţii, spun cercetătorii fenomenului. E o problemă economică, de susţinere economică. E principalul motiv pentru care tinerii continuă să stea acasă, cu părinţii.

În unele regiuni din Italia, jumătate din tinerii sub 35 de ani care au un loc de muncă locuiesc cu părinţii. Aşa că anul trecut s-a pus problema unei legi care să îi oblige pe tineri să nu mai trăiască pe spezele părinţilor. Ba chiar s-a vorbit despre alocarea a 500 de euro fiecărui italian care pleacă de acasă la 18 ani.

×
Subiecte în articol: parinti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close