Antena 3 CNN Externe E pericol uriaș de incendii în Grecia. Atenționare de la MAE pentru români

E pericol uriaș de incendii în Grecia. Atenționare de la MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care sunt sau ajung în Grecia. Vineri, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în mai multe regiuni.

E pericol uriaș de incendii în Grecia. Atenționare de la MAE pentru români
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    04 Sep 2020   •   11:30

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile elene au emis o avertizare de incendiu pentru ziua de vineri, 4 septembrie 2020.

Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în următoarele regiuni: Attica și în apropierea capitalei Atena; Grecia centrală (Evia, Viotia); Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos); Grecia de Vest (Achaia, Ilia); Regiunea Pelopones (Messinia); Tesalia (Magnesia, Sporades); Regiunea Macedonia (Salonic Halkidiki); Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria); Sudul Mării Egee (Rodos).

Pericol de incendii în Grecia

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Citiți și:

Grecia amână începerea şcolii: Îi îndemnăm pe părinți să rămână cu copiii lor acasă în siguranță!

×
Subiecte în articol: incendii Grecia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close