Antena 3 CNN Externe E PRĂPĂD în Marea Britanie şi Franţa. Cea mai puternică FURTUNĂ din ultimele decenii a lovit puternic cele două ţări

E PRĂPĂD în Marea Britanie şi Franţa. Cea mai puternică FURTUNĂ din ultimele decenii a lovit puternic cele două ţări

E PRĂPĂD în Marea Britanie şi Franţa. Cea mai puternică FURTUNĂ din ultimele decenii a lovit puternic cele două ţări
de O.P.    |    28 Oct 2013   •   06:37

Marea Britanie şi nord-vestul Franţei se confruntă, la această oră, cu cea mai puternică furtună formată în estul Oceanului Atlantic în ultimele decenii. Rafalele de vânt ajung la 130 kilometri pe oră iar ploile torenţiale ar putea provoca inundaţii. Furtuna a făcut deja o victimă: un băiat de 14 ani, luat de valuri pe un ţărm din sud-estul Angliei.

În Marea Britanie, furtuna s-a făcut simţită prin valuri deosebit de puternice pe întregul litoral din sud şi sud-vest. Din păcate, aici s-a înregistrat şi o victimă: un adolescent venit să privească marea a fost luat de valuri şi purtat în larg. După câteva ore, căutările au fost suspendate din cauză că marea era deosebit de agitată.

Presa din Marea Britanie compară actuala furtună cu cea din 1987, când 18 britanici şi patru francezi şi-au pierdut viaţa şi aproape 15 milioane de copaci au fost smulşi din rădăcini. Acum, autorităţile se declară mai bine pregătite şi gata să înfrunte intemperiile. Cel mai mult vor avea de suferit serviciile feroviare, care au fost suspendate total pe majoritatea liniilor din sudul Angliei.

Zeci de curse aeriene şi de feribot sunt, de asemenea, anulate, ca şi mai multe trenuri prin tunelul de sub Canalul Mânecii. Şi în Franţa, furtuna a doborât zeci de copaci şi acoperişuri.

Furtuna a primit numele Sfântului Jude, sărbătorit astăzi de britanici şi considerat "apărătorul cauzelor pierdute".

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close