Antena 3 CNN Externe Ea este Emily Ibanez Guerrero, halterofilă la 12 ani, care va debuta la Campionatele Mondiale de Tineret 2023

Ea este Emily Ibanez Guerrero, halterofilă la 12 ani, care va debuta la Campionatele Mondiale de Tineret 2023

Debutul unei fetițe de 12 ani din Canada, considerată de specialiști un talent, este așteptat să fie unul dintre cele mai importante momente ale Campionatelor Mondiale de Tineret ale Federației Internaționale de Haltere (IWF), care încep duminică la Durres, în Albania.

Ea este Emily Ibanez Guerrero, halterofilă la 12 ani, care va debuta la Campionatele Mondiale de Tineret 2023
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    24 Mar 2023   •   20:39

Emily Ibanez Guerrero este atât de mediatizată încât are deja 38.000 de urmăritori pe Instagram, printre care se numără și multiplul campion mondial și olimpic chinez Lu Xiaojun, relatează insidethegames.

Ea a evoluat la campionatele provinciale și naționale de tineret, înregistrând cel mai bun total de 176 de kilograme, dar a fost prea tânără pentru competițiile internaționale înainte de acest an.

Pentru a fi eligibil pentru competițiile de tineret, un atlet trebuie să aibă între 13 și 17 ani în orice moment al anului în care se desfășoară competiția - vârstă pe care Guerrero o va avea cu patru zile înainte de finalul anului, deoarece ziua ei de naștere cade pe 27 decembrie.

Ea va avea 12 ani și 86 de zile luni când va intra în competiție, fiind cea mai tânără dintre cei 270 de sportivi care concurează aici, mai mult de jumătate dintre ei născuți în 2006.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Părinții ei sunt amândoi halterofili, Abigail Guerrero și Ciro Ibanez, și l-au pregătit și pe fiului lor Brayan, precum și pe Emily, care este deja capabilă să ridice peste 90 de kilograme la stilul smuls, notează Mediafax. 

"Se antrenează bine, este foarte fericită, greutatea ei corporală este bună", a declarat tatăl ei.

Brayan a devenit primul medaliat al Canadei la Mondialele de tineret de anul trecut, când a terminat pe locul trei la smuls și la total, la categoria 73 kg.

Principala speranță la medalie a Canadei este Ingrid Segura, în vârstă de 16 ani, care va încerca miercuri să obțină un al treilea titlu mondial consecutiv la categoria 64 kg.

Sportivii din Kazahstan, a căror echipă a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii în fața Columbiei la ediția din 2022 de la León, în Mexic, au cei mai mulți participanți la patru dintre categoriile de greutate masculine de la Durres, 67 kg, 73 kg, 89 kg și 102 kg.

Pretendentul columbian la medalia de aur la 73 kg, Yerasyl Saulebekov, care a câștigat anul trecut la 67 kg, a înregistrat recent un total de 310 kg.

Aceasta este o performanță cu 1 kg mai bună decât recordul mondial de tineret stabilit anul trecut de coechipierul său Yedige Yemberdi, care este prea bătrân pentru a concura aici, la Complexul sportiv Ramazan Njala.

Pe baza sportivilor calificați și a performanțelor anterioare, Turcia, Filipine, Egipt și Thailanda vor avea, de asemenea, șanse mari la medalii.

Campioana asiatică de tineret Angeline Colonia este principala speranță a Filipinelor.

Sora mai mică a olimpicului de la Rio 2016, Nestor Colonia, ridică la 45 kg, greutate la care a stabilit anul trecut un record continental de 62 kg la smuls.

Jessica Palacios Dajome, din Ecuador, provine, de asemenea, dintr-o familie ilustră de halteriști.

Tânăra de 17 ani este sora mai mică a lui Neisi Palacios Dajome, care a cucerit aurul olimpic la Tokyo, și a lui Angie Palacios, medaliată la Campionatele Mondiale IWF.

Fratele ei, German, în vârstă de 20 de ani, urmează să concureze la Campionatele Panamericane de juniori din Columbia, în luna mai.

Un alt nume celebru apare în echipa Italiei. Claudio Scarantino, în vârstă de 16 ani, care ridică la 61 kg, este fratele mai mic al lui Mirco Scarantino, dublu campion european de 11 ori și campion olimpic.

Tatăl lor, Giovanni, a concurat la Jocurile Olimpice din 1988, 1992 și 1996.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close