Antena 3 CNN Externe "Am România în suflet” | Ea este Jeltje, o pensionară care de 35 de ani ajută persoanele vulnerabile din ţara noastră

"Am România în suflet” | Ea este Jeltje, o pensionară care de 35 de ani ajută persoanele vulnerabile din ţara noastră

Jeltje Spoelstra, o pensionară olandeză în vârstă de 83 de ani, își dedică viața în sprijinul celor aflați în nevoie. De mai bine de 35 de ani, ea a fost în fruntea unor inițiative umanitare, organizând transporturi de ajutor către țări precum România și Ucraina.

"Am România în suflet” | Ea este Jeltje, o pensionară care de 35 de ani ajută persoanele vulnerabile din ţara noastră
Sursa foto: stiridiaspora.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   23:15

Decizia de a face voluntariat în scopuri umanitare a venit în urma cu35 de ani. Jeltje Spoelstra şi soţul ei au preluat această misiune cu dedicare şi iubire pentru oameni.

Prima lor vizită în România, în 1989, a fost un moment de cotitură în viața lor. Experiența într-o țară sub dictatura comunistă a lui Ceaușescu i-a deschis ochii asupra realităților sărăciei și nevoii.

În urma acelei călătorii, au decis să continue să ofere sprijin, ceea ce a dus la înființarea Fundației Hulp Oost-Europa. S-a îndrăgostit de România şi a revenit de încă 39 de ori cu ajutoare pentru spitale, școli și biserici.

”Îmi place foarte dragostea, generozitatea și ospitalitatea românilor. Chiar am România în suflet ” a declarat femeia, potrivit stiridiaspora.ro.

De asemenea, a colaborat cu organizații precum Dorcas și a mobilizat comunitatea locală pentru a aduna ajutoare destinate azilurilor de bătrâni din România și persoanelor afectate din Ucraina, unde conflictul armat a generat o criză umanitară.

După ce şi-a pierdut soţul, Jeltje a continuat misiunea de a oferi ajutor persoanelor vulnerabile. Şi chiar dacă acum are 83 de ani numărul de ore pe care le dedică voluntariatului depind de generozitatea donatorilor. 

Pentru Jeltje, fiecare donație reprezintă o șansă de a face o diferență în viețile celor aflați în nevoie, înfruntând toate obstacolele precum controalele stricte la frontieră sau costurile ridicate ale returnării bunurilor neconforme.

×
Subiecte în articol: transport umanitar
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close