Antena 3 CNN Externe Echipa Antena 3, evacuată de urgență din hotel: ”Hai repede! Trebuie să părăsim imediat clădirea!”

Echipa Antena 3, evacuată de urgență din hotel: ”Hai repede! Trebuie să părăsim imediat clădirea!”

S-au auzit sirene în această dimineață în mai multe orașe din Ucraina, în special în capitala țării, Kiev. Acolo este și echipa Antena 3, care a fost evacuată pe timpul nopții.

Echipa Antena 3, evacuată de urgență din hotel: ”Hai repede! Trebuie să părăsim imediat clădirea!”
de Laura Dinu    |    25 Feb 2022   •   08:06

Jurnaliștii Antena 3 Cristi Popovici și Costi Pahonțu, trimișii speciali în Ucraina, au fost evacuați noaptea trecută din camerele de hotel din Kiev, deoarece se considera că oamenii sunt în pericol. 

”S-a dat alarma în Kiev în acest moment, sună alarmele în oraș și în hotel suntem anunțați că este un incendiu și trebuie să părăsim imediat clădirea. Hai, repede! Ne-am luat bagajele și coborâm la subsol cât putem de repede”, spunea Cristi Popovici în momentul în care încerca să iasă din hotel. 

”Suntem bine! Ne-am urcat repede la volan și am plecat din zona centrală, zona unde sunt clădirile guvernamentale și unde avem informații că se plănuiesc următoarele atacuri. 

Au fost focuri noaptea trecută deasupra Kiev-ului, au fost distruse mai multe clădiri, la periferia orașului de data aceasta, nu știm dacă sunt clădiri civile sau clădiri guvernamentale sau ale armatei. 

Este a doua zi de bombardamente în toată Ucraina, nu doar în Kiev, ci și în Harkov, unde s-a tras la foc continuu și în partea de sud-est a țării. 

A fost anunțat și un prim bilanț cu sute de morți în partea ucraineană, dar sunt sute de morți și în partea rusă după prima zi de război. 

Peste tot este pustiu, sunt doar mașini care merg către ieșire, în sensul în care mergem și noi acum. 

Cei care au rămas în oraș stau în case, pentru că așa li s-a spus la televizor. Din oră în oră iese câte un reprezentant al Guvernului cu update-uri despre situația reală, există și o hartă interactivă cu zonele în care sunt atacuri. 

Foarte mulți au dormit noaptea trecută în subsolurile caselor, ale blocurilor, aproape toate blocurile din Kiev au adăposturi anti-atomice rămase de pe vremea fostei Uniuni Sovietice. Sute de oameni au dormit însă în gurile de metrou pentru a se adăposti. 

Poliție și armată pe străzi... Sunt și oameni care parcă refuză să creadă că a început războiul și își văd în continuare de treabă. 

Mijloacele de transport în comun funcționează, în centru nu au căzut rachete”, a mai povestit Cristi Popovici în timp ce pleca din calea bombardamentelor. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia cristi popovici
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close