Antena 3 CNN Externe Echipa de anchetă: Decesul lui Yasser Arafat a fost cauzat de o substanţă otrăvitoare

Echipa de anchetă: Decesul lui Yasser Arafat a fost cauzat de o substanţă otrăvitoare

Echipa de anchetă: Decesul lui Yasser Arafat a fost cauzat de o substanţă otrăvitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    13 Iul 2012   •   22:34

Moartea fostului lider palestinian Yasser Arafat a fost cauzată de o substanţă otrăvitoare, a confirmat joi medicul care conduce echipa de anchetă referitoare la deces, iordanianul Abdullah Al Bashir, informează vineri Europa Press, potrivit Agerpres.

Probele sugerează că Yasser Arafat a fost otrăvit de o substanţă toxică ce nu a fost examinată la momentul respectiv, a spus Al Bashir.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmud Abbas, a cerut comisiei care anchetează cauzele îmbolnăvirii şi încetării din viaţă a lui Yasser Arafat să analizeze toate informaţiile despre deces şi să ceară ajutor unor experţi arabi şi din alte ţări pentru a descoperi cauza morţii fostului lider palestinian.

Văduva acestuia, Suha Arafat, ceruse cu puţin timp înainte exhumarea rămăşiţelor pământeşti, în urma unei informaţii publicate marţi de canalul de televiziune Al Jazeera potrivit căreia Arafat ar fi putut fi otrăvit cu poloniu-210.

Potrivit reportajului prezentat de Al Jazeera, Institutul de Radiofizică din Lausanne (Elveţia) a găsit cantităţi mari de astfel de substanţă radioactivă în eşantioane biologice prelevate din lucruri personale ale lui Yasser Arafat.

Totuşi, simptomele descrise în rapoartele medicale referitoare la Yasser Arafat nu corespund efectelor poloniului-210, adaugă sursa citată.



×
Subiecte în articol: Yasser Arafat Comisie de ancheta
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close