Antena 3 CNN Externe Echipa de jurnalişti a Antena 3, reţinută în Egipt, a fost eliberată: Ni s-a cerut să plecăm din ţară

Echipa de jurnalişti a Antena 3, reţinută în Egipt, a fost eliberată: Ni s-a cerut să plecăm din ţară

Echipa de jurnalişti a Antena 3, reţinută în Egipt, a fost eliberată: Ni s-a cerut să plecăm din ţară
10 Feb 2011   •   13:58

Echipa Antena 3 aflată în aceste zile în Cairo a fost reţinută de către autorităţile locale. Este vorba despre reporterul Laurenţiu Rădulescu şi de operatorul imagine Alexandru Buzdugan.

Eliberat după o oră şi jumătate, Laurenţiu Rădulescu a explicat la Antena 3 ce s-a întâmplat.  "Au fost ceva probleme în urmă cu o oră şi jumătate. Mergeam pe un bulevard principal din Cairo, ne îndreptam spre ambasadă, moment în care am fost oprit de o patrulă, care ne-a cerut să ne legitimăm. Le-am explicat că suntem jurnalişti români şi că ne facem treaba fără să deranjăm pe nimeni. A urmat o jumătate de oră în care poliţiştii au vorbit între ei. Le-am spus că facem un material despre liniştea aparentă de aici, după care ni s-a spus că trebuie să îi urmăm la o secţie din apropiere", a spus Laurenţiu Rădulescu.

"Douăzeci de minute ni s-au luat telefoanele, paşapoartele. Ni s-a explicat că nu mai este bine să filmăm în Egipt şi că şi-ar dori ca jurnaliştii să nu mai relateze din această ţară. Am fost eliberaţi şi ni s-a precizat destul de apăsat să mergem spre aeroport", a mai declarat Laurenţiu Rădulescu.

 


"Această reţinere va avea un deznodămân fericit. Echipa va fi nevoită să rămână la poliţie câteva ore, unde li se vor verifica înregistrările din ultimele zile. Cel mai probabil li se va reproşa faptul că nu au acreditări, dar acestea nu prea pot fi procurate", a explicat Carmen Avram, jurnalist Antena 3, fost trimis special în Egipt.

"Este totodată o metodată de intimidare, pentru că mai mulţi jurnalişti au plecat din Cairo. Regimul Hosni Mubarak doreşte înlăturarea jurnaliştilor străini, pentru ca să îşi rezolve problemele", a mai spus Carmen Avram.

×
Subiecte în articol: Antena 3 Cairo Egipt
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close